Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

Daamian
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2018-08-11, 18:46

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Daamian » 2018-08-11, 18:51

Jak wygląda ta karta w której działa RWK i jak się nazywa, bo w pierwszym poście obrazek nie chce się załadować

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 11118
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: matek451 » 2018-08-11, 18:58

RBM 7MNP, nie do sprzedaży.
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

Daamian
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2018-08-11, 18:46

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Daamian » 2018-08-11, 20:09

Jak znajdę taką kartę w jakimś punkcie sprzedaży to mogę ją aktywować i mieć w/w ofertę czy tylko przeniesienie numeru?

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3699
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: onken » 2018-08-11, 20:15

Tylko po przeniesieniu

Duriel
Stały użytkownik forum
Posty: 55
Rejestracja: 2010-07-10, 23:37
Lokalizacja: ryry

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Duriel » 2018-08-11, 20:31

Właśnie dowiedziałem się, że w pobliskim salonie Playa jest możliwość przeniesienia numeru do RBM, po przeniesieniu powinienem aktywować bonus RWK, zmienić taryfę na RBM5, doładować kartą za 50zł i aktywować DiL?

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3699
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: onken » 2018-08-11, 20:58

Tak

Daamian
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2018-08-11, 18:46

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Daamian » 2018-08-11, 21:19

Czym się różni taryfa rbm 5 od tej za 9zł poza bonusem RWK?

mati123307
Użytkownik forum
Posty: 47
Rejestracja: 2013-03-12, 21:09
Lokalizacja: Kalisz

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: mati123307 » 2018-08-12, 15:42

witam czyli żeby mieć Redbull mobile 100gb musze wykonać następujące czynności ?
1.Przenieść numer na karte do redbull mobile w salnie play może byćkarta orange ?
2.Po tym będe miał taryfę rbm7 mnp na którym musze uruchomić rok ważności konta , jakim kodem?
3.A później mam przeniść taryfe na redbull mobile 5 gdzie jest jakiś DIL co to jest ?
i to wszystko aby miec 100gb ? co dalej jak korzystać ? jak z limitem ?

dzejk
Guru bezprzewodowy
Posty: 6235
Rejestracja: 2014-10-17, 14:37
Lokalizacja: internet

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: dzejk » 2018-08-12, 20:37

2. Kod to *111*340*1# znajdziesz go też tutaj https://www.redbullmobile.pl/obsluga-kl ... to-proste/
3. DIL to skrót od Darmowy internet LTE, czyli te 100GB co miesiąc, które chcesz mieć
Co 30 dni włączasz DIL, pilnujesz małego pakietu - wszystko opisane na 1. stronie tematu.
TP-LINK TL-WR1043ND v2 @ LuCI LEDE + Huawei e3372s-153 hilink mod + Redbull RBM5
Pliki dla Huawei https://www.mediafire.com/folder/ll9ieqqooyhy5/Documents

Azazell
Użytkownik forum
Posty: 45
Rejestracja: 2011-03-30, 08:37
Lokalizacja: Szczecin

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Azazell » 2018-08-13, 09:24

Ja już panowie zgłupiałem. Przeglądam te forum i oficjalne od play i po prostu zdurniałem.

Obecnie posiadam RBM 5 w routerze który jak wiemy daje mi internet w moim domku. Co muszę kupić jaki starter aby mieć drugą taką kartą z takim downloadem? Na Allegro są karty RBM 5 ale kosztują az 50zł. Przeglądałem taryfy i oferty na rbm/ play i poprostu rozbolała mi głowa jak czytalem do jakich taryf można przejść. .. Proszę was o pomoc.

Transfer w moim RBM 5 bardzo mnie ratuje bo uzywam ten internet mobilny jako głównego dostawce netu w moim domku. Pobiram z 200-350gb miesiecznie i nie miałem lejka.. LEcz pewnei będzie jak pobiorę wiecej :). Mimo to własnie hce zakupić taką druga karte SIM aby mieć w razie czego i wymieniać gdyby był lejek.

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 11118
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: matek451 » 2018-08-13, 10:00

Są dwie opcje. Pierwsza to dowolny starter głosowy pre-paid Play przenieść na taryfę Fakt Mobile , kodem 163#12 lub telefonicznie 799599599 poprzez kontakt z BOK a następnie zmigrować go na RBM na Kartę 5. Można też kupić starter Fakt Mobile za 5 zł , wykorzystać bonus 20GB https://www.faktmobile.pl/download/regu ... obile..pdf i od razu przenieść kodem *163# na RBM 5. Przy takiej migracji wazność konta na 14 dni, nie przenosi się RWK z Fakt Mobile. Druga opcja to przeniesienie numeru od innego operatora w salonie Play na RBM 7MNP, uruchomienie promocji z RWK https://www.redbullmobile.pl/sites/defa ... 2.2017.pdf , wykorzystanie 20GB a potem migracja kodem *163# na RBM na Kartę 5. RWK przejdzie na nową taryfę.
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

zalew
Początkujący użytkownik forum
Posty: 2
Rejestracja: 2018-08-14, 08:54

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: zalew » 2018-08-14, 09:02

Cześć,

Korzystam z pakietu DIL od ponad miesiąca, ale od kilku dni mam dziwne zachowanie.
Korzystam z HUAWEI B525s-23a (brand tmobile) i co jakiś czas mam sytuacje, że pomimo wskazywanego maksymalnego zasiegu nie mam dostępu do internetu. Sytuacja jest taka sama na telefonie (ikonka wykrzyknika obok ikony WIFI) oraz na komputerze.
Gdy wyciągnę karte z routera i włoże do telefonu to działa bez problemu z normalnymi prędkościami. Dodam, że taki stan na routerze mija po jakimś czasie (czasami kilka min, czasami godz). Przywrócenie do ustawień fabrycznych nie zmieniło sytuacji.
Pierwszy miesiąc DIL działał bez najmniejszego problemu. Jakieś pomysły?

Daamian
Początkujący użytkownik forum
Posty: 8
Rejestracja: 2018-08-11, 18:46

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: Daamian » 2018-08-14, 17:30

Czy na tym starterze za 9zł będzie działał DIL?

marian307
Stały użytkownik forum
Posty: 131
Rejestracja: 2014-08-09, 19:51
Lokalizacja: Ostrzeszów

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: marian307 » 2018-08-15, 10:34

czy w salonie play przenosząc numer od innego operatora musze wybrać starter redbull mobile RBM 7MNP? ?

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3699
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Uruchomienie Redbull Mobile 100GB

Postautor: onken » 2018-08-15, 10:41

Jak przenosisz do RBM to inny nawet nie zadziała.


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości