Lte od T Mobile bez limitu danych

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

Hermogenes
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 948
Rejestracja: 2015-09-12, 14:33

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Hermogenes » 2018-05-07, 16:36

Na stacji z której korzystam włączyli 2600 mieszkający bliżej logowani są do niej a pasmo 1800 jest szybsze (luźniejsze). poz Hermogenes

atento
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 675
Rejestracja: 2007-06-29, 14:56
Lokalizacja: Wawa-Puszcza biała

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: atento » 2018-05-07, 19:46

Możesz to sprawdzić bardzo prosto. Jesli mieszkasz blisko jak pisałeś...

Jak masz słaby transfer na LTE to przełączasz sie na 3G i wtedy testujesz. U mnie jest zawsze ponad 20Mbps na 3G bez różnicy na porę dnia, znaczy to, że dosył do stacji jest dobry i jak włączą kolejne pasma będzie lepiej.
Tylko to musi być 3G z tej samej stacji na 2100 HSPA DC


U mnie maja włączyć agregacje i kolejne pasma termin niestety nieznany :D


Do testowania polecam kilka zródeł np. pobranie kawałka debiana z różnych serwerów to jest lepsze.

gustdelf
Początkujący użytkownik forum
Posty: 7
Rejestracja: 2018-03-22, 16:34

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: gustdelf » 2018-05-11, 14:33

Moja lokalizacja to http://beta.btsearch.pl/?dataSource=loc ... 55&zoom=20

Ze względu na ofertę chciałem wziąć internet t-mobile, mój router b715 łączy się teraz najczęściej do BTS, Łukomin, nie jest to najbliższy maszt ale stoi na wzgórzu podobnie jak dom i widocznie najlepiej się widzą, masz nadaje na częstotliwościach 800 i 2600 i na obu uzyskuje połączenie z tym, że 2600 jest marne.

W tej chwili uzyskuje maksymalnie 12mb/s na antenie wewnętrzne router stoi na parterze na oknie, można to jakoś poprawić stosując jakąś antenę zewnętrzną.

Czy internet domowy 20mb/s t-mobile ma jakieś limity z lejkami? Czy tylko max za 79 jest bez lejków na tą chwilę.

Czy oferta tmobile internet na kartę ma jakieś limity prędkości bo właśnie tak testuje.

Najlepszym masztem w mojej lokalizacji jest masz Plus/Aero2 z prędkościami 80mb/s czy można dostać jakąś sensowną ofertę wykorzystujäc ten maszt, bez lejków itp, głównie oglądam netflixa i hbo go od 26.kwietnia leci mi już 3 pakiet Areo 30gb a tak naprawdę zaczęłem się zadamawiać.

piotrzet
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 367
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2018-05-13, 20:15

Internet domowy 20 Mb/s polega na tym że masz limit prędkości do 20 Mb/s nie ma znaczenia ile danych pobierzesz czy 50 GB czy 700GB. Internet Max nie ma ani limitów prędkości ani limitu danych. Internet na kartę ma limity ale to zależy od oferty
[img]http://www.speedtest.net/android/3482178945.png[/img]

gustdelf
Początkujący użytkownik forum
Posty: 7
Rejestracja: 2018-03-22, 16:34

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: gustdelf » 2018-05-13, 20:48

Dzięki, pytanie zadawałem będąc gdzieś na 20 stronie wątku, wtedy chyba jeszcze tylko max był bez limitu. Martwi mnie tylko,że ze względu na położenie router skacze pomiędzy BTSami, w zależności czy postawię na piętrze czy na parterze i różne BTS w różnych pokojach. Najlepiej jest na parterze wtedy łapie 800 i 2600 z Łukomina, 2600 jest jednak bez kresek, i prędkość to 1mb/s z czēstotliwości 800 prędkość to 12mb/s, na piętrze łapie 2600 z Łukomina ale częstotliwość 800 łapie z Motylewa i prędkości mam wówczas 15mb/s z 2600 i 8mb/s z 800. Na piętrze w sypialni łapie 1800 z Łupowa i prędkość 2mb/s a 800 z jakiegoś innego nadajnika, którego nie mogę zlokalizować na podstawie numeru pozwolenia.

STRer
Początkujący użytkownik forum
Posty: 16
Rejestracja: 2018-01-03, 12:24

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: STRer » 2018-05-14, 19:43

atento pisze:Możesz to sprawdzić bardzo prosto. Jesli mieszkasz blisko jak pisałeś...

Jak masz słaby transfer na LTE to przełączasz sie na 3G i wtedy testujesz. U mnie jest zawsze ponad 20Mbps na 3G bez różnicy na porę dnia, znaczy to, że dosył do stacji jest dobry i jak włączą kolejne pasma będzie lepiej.
Tylko to musi być 3G z tej samej stacji na 2100 HSPA DC


U mnie maja włączyć agregacje i kolejne pasma termin niestety nieznany :D


Do testowania polecam kilka zródeł np. pobranie kawałka debiana z różnych serwerów to jest lepsze.



Sprawdziłem, raz pokazało 12Mb raz 7Mb. Najlepsze jest to, że mam internet drugi z a2 mobile i na tym nadajniku jest LTE 1800.
Do drugiego nadajnika LTE 800 mam 5.5km, może tam być lepiej(wiem najlepiej zrobić testy, ale nie wiem czy przy takiej odległości lte 800 ma jakieś prędkości? On jest w ogóle w drugą stronę. Do trzeciego nadajnika 7km, tam jest LTE 1800 z networks i t-mobile lte 800. (ale tam testowałem, tragedia jest)

Przmus
Stały użytkownik forum
Posty: 63
Rejestracja: 2012-06-02, 03:43
Lokalizacja: Polska

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Przmus » 2018-05-17, 19:04

Mam dwa pytania:
- Po jakim czasie (przy odbiorze przez kuriera) aktywowali Wam kartę SIM?
- W umowie mam wskazaną ofertę "P_TD_MOD_79_MR18_24_R" (czyli Max), natomiast w zestawie z dokumentami jest kartka między innymi z danymi do weryfikacji telefonicznej. Na niej jest napisane, że to "INTERNET RELAX", a na dole, że koszt aktywacji ~250 zł. Według regulaminu powinno to być 49,99 zł. Czy też otrzymaliście na tej kartce nieprawidłowe informacje, a na fakturze przyszła normalna kwota? Nie mogę jeszcze wyjaśnić tej sprawy na infolinii, bo numer jest nieaktywny i nie mają danych.

piotrzet
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 367
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2018-05-18, 09:27

do 72h
Umowa jest ważna a nie to co masz na jakieś kartce. Skoro w regulaminie masz takie kwoty i na umowie masz ten kod promocji której dotyczy regulamin to nie masz się co przejmować,
[img]http://www.speedtest.net/android/3482178945.png[/img]

Przmus
Stały użytkownik forum
Posty: 63
Rejestracja: 2012-06-02, 03:43
Lokalizacja: Polska

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Przmus » 2018-05-18, 10:47

Dzięki za odpowiedź :) Aktywowali mi.
Już mi się ten Internet podoba, bez żadnej anteny, router w oknie: http://www.speedtest.net/pl/result/7319659359
Zobaczymy jak to będzie w godzinach wysokiego obciążenia sieci.

Przmus
Stały użytkownik forum
Posty: 63
Rejestracja: 2012-06-02, 03:43
Lokalizacja: Polska

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Przmus » 2018-05-19, 16:37

Wiecie może, jak to teraz jest z tym publicznym adresem IP w T-mobile dla klientów indywidualnych? Komuś udało się włączyć?

W biurze obsługi mówią, że jest to opcja tylko dla klientów biznesowych, ale... pani konsultantka znalazła opcję włączenia "publicznego, stałego adresu IP" za 15zł. Ja jestem bardziej zainteresowany publicznym, dynamicznym adresem (podobno była kiedyś taka oferta za 10zł?). Więc jak to w końcu jest? Komuś udało się włączyć tą usługę u siebie?

Jabol
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2018-04-27, 08:20

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Jabol » 2018-05-19, 18:59

Testuje od tygodnia pakiet 60 domowy. O ile wszystko działało fajnie przez ten tydzień. To dzisiaj gdy fakt pobieram więcej danych dzisiaj (AŻ 15/20 GB.) transfer zmalał z 50 do niecałych 10. Szkoda i to bardzo....

http://www.speedtest.net/result/7323589492

piotrzet
Specjalista bezprzewodowy-senior
Posty: 367
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2018-05-19, 19:23

A patrzyłeś czy logujesz się do tego samego nadajnika? Wątpię aby w ciągu tygodnia tak spadł transfer.
[img]http://www.speedtest.net/android/3482178945.png[/img]

Jabol
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2018-04-27, 08:20

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Jabol » 2018-05-19, 19:39

piotrzet pisze:A patrzyłeś czy logujesz się do tego samego nadajnika? Wątpię aby w ciągu tygodnia tak spadł transfer.


Jak to sprawdzić na tym ich kostkowym routerze od Huaweia?

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 10309
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: matek451 » 2018-05-19, 19:54

A co w tym dziwnego ? Przecież na wsiach gdzie działa tylko LTE800 T-mobile staje się to normą ze BTS-y w godzinach szczytu są przeciążone. DL dużo mniejszy od UL więc BTS LTE80 T-Mobile Wola Prażmowska zapchany. Ciesz się z tego co masz bo może być jeszcze gorzej.
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

Jabol
Początkujący użytkownik forum
Posty: 5
Rejestracja: 2018-04-27, 08:20

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Jabol » 2018-05-19, 20:38

matek451 pisze:A co w tym dziwnego ? Przecież na wsiach gdzie działa tylko LTE800 T-mobile staje się to normą ze BTS-y w godzinach szczytu są przeciążone. DL dużo mniejszy od UL więc BTS LTE80 T-Mobile Wola Prażmowska zapchany. Ciesz się z tego co masz bo może być jeszcze gorzej.


Gdzie można sprawdzić informacje na temat tego że zapchany itp?


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości