Lte od T Mobile bez limitu danych

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

Przmus
Stały użytkownik forum
Posty: 89
Rejestracja: 2012-06-02, 03:43
Lokalizacja: Polska

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Przmus » 2018-05-29, 19:53

Jest to mój serwer VPS na któym mam stronkę itp. Wyślę Ci link do testu na Prywatną Wiadomość :)

gregmar
Użytkownik forum
Posty: 20
Rejestracja: 2016-12-22, 08:19

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: gregmar » 2018-05-31, 05:59

Hm... zaciekawił mnie ten temat spadków w T-Mobile.
Mam służbową kartę data bez limitu i ostatnio postanowiłem ją przetestować i okazało się, że mam podobnie, a mianowicie na wszelkich Speedtestach prędkości pokazuje na max, jednak przy ściąganiu i wysyłaniu plików na początku prędkość jest na max, po czym spada do około 10 Mb/s niezależnie czy jest upload czy download. Sprawdzałem Dropboxy, Onedrive, Chomika, zwykłe pobieranie i wszędzie ten sam efekt.

Rozmawiałem później z kolem z IT żeby sprawdził u siebie o co chodzi i okazało się, że to przycinane jest przez T-Mobile, ponoć taka umowa :)
Na co dzień używam Orange i takiego problemu nie ma, jeśli ciągnę plik to idzie z maxymalną prędkością jaką daje nadajnik.
To samo przy testach w Play, także może jednak to T-Mobile stosuje ograniczenia zwłaszcza na tych taryfach domowych?

Przmus
Stały użytkownik forum
Posty: 89
Rejestracja: 2012-06-02, 03:43
Lokalizacja: Polska

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Przmus » 2018-05-31, 15:02

Ja mam akurat opcję Max. Przy pobieraniu tych spadków nie zauważyłem no i również potrafię wyciągnąć pełną prędkość wysyłania.
A. Korzystając ze starszej wersji Windowsa.
B. Korzystając z maszyny wirtualnej która używa NATa do karty w laptopie (z bridge taki podobny problem).

Szczegółowo opisałem ten problem (tutaj), więc jeśli ktoś jest zainteresowany może poczytać o co dokładnie mi chodzi :)

piotrzet
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 608
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2018-06-10, 12:14

Cena opcji 60 Mb/s podrożała do 65 zł mniejsza prędkość została bez zmian 49
[img]http://www.speedtest.net/android/3482178945.png[/img]

mazur-dsf
Początkujący użytkownik forum
Posty: 15
Rejestracja: 2018-02-20, 22:31

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: mazur-dsf » 2018-06-11, 12:16

Hej
Posiadam router i chcialbym kupić karte sim do testow tego Tmobila.
Jaka bedzie najbardziej miarodajna? Cos wyczytalem o strong lte ale czy to jest taka karta prepaid do kupienia? Zastanawiam sie nad opcja internetu dla firm z tmobila bo ma transfery i mb bez limitu.
Pozdrawiam.
Robert.

piotrzet
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 608
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2018-06-11, 14:20

Opcja max dla prywatnych też jest bez limitu danych i prędkości. Jest taka karta do kupienia i nią najlepiej
[img]http://www.speedtest.net/android/3482178945.png[/img]

mazur-dsf
Początkujący użytkownik forum
Posty: 15
Rejestracja: 2018-02-20, 22:31

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: mazur-dsf » 2018-06-12, 17:55

Kupiłem dziś te karte prepaid T-mobile i konsultant mówił że na prepaidach są zupełnie inne transfery niz na tych domowych abonamentowych i że sam to takze sprawdzał.
Ma ktos takie informacje sprawdzone?

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3841
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: onken » 2018-06-12, 18:39

Bujdy ;) chyba że są limitowane na kartę pakiety.

piotrzet
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 608
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2018-06-12, 18:41

W prepaid jest ograniczenie do 15 Mb/s w niektórych taryfach różnica jest tylko ta.
[img]http://www.speedtest.net/android/3482178945.png[/img]

Hermogenes
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1084
Rejestracja: 2015-09-12, 14:33

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Hermogenes » 2018-06-12, 20:17

2018-06-12.png

Masz z karty.Byłbym zapomniał na B 593-u12. poz Hermogenes
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

mazur-dsf
Początkujący użytkownik forum
Posty: 15
Rejestracja: 2018-02-20, 22:31

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: mazur-dsf » 2018-06-12, 21:28

Hmm czyli jeden z Was mówi że jest limit 15 a inny mówi ze ma 70 mega.
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/tm/docum ... 012686.pdf to jest ta oferta na karte. Faktycznie przy dwóch kreskach na routerze mialem transfer okolo 14-15 na okli. Ale czy to slaby zasieg czy ograniczenie to juz nievstwierdze.

Hermogenes
Mistrz bezprzewodowy
Posty: 1084
Rejestracja: 2015-09-12, 14:33

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Hermogenes » 2018-06-13, 06:45

Sory ja dopiero dziś zauważyłem jak dałeś link do regulaminu że tu chodzi o T-Mobile. Wczoraj przeczytałem 2 ostatnie posty :facepalm: nie mam T-Mobile bo mnie nie wpuścili kiedyś do LTE to było z Orange na kartę. poz . Hermogenes

Przmus
Stały użytkownik forum
Posty: 89
Rejestracja: 2012-06-02, 03:43
Lokalizacja: Polska

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Przmus » 2018-06-13, 09:22

Ja mam w telefonie T-mobile na kartę, z pakietem 'Nielimitowane rozmowy, SMS-y i 10 GB
za 25 zł” dla użytkOWnikóW T-mObile na kartę'
Internet ma cały czas lejek 15Mb/s (oczywiście 10GB z tą prędkością). Działa na LTE, ale dla połączeń głosowych automatycznie przełącza na 3G.

Awatar użytkownika
onken
Guru bezprzewodowy
Posty: 3841
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: onken » 2018-06-13, 10:48

Zgadza się.
Strong LTE nie ma limitu 15 Mb/s

snuffy
Początkujący użytkownik forum
Posty: 15
Rejestracja: 2017-09-18, 19:36

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: snuffy » 2018-06-15, 17:40

Panowie mam pytanie. Użytkuje opcje 20Mb obecne parametry z routera bez anten :
RSRQ: -10dB
RSRP: -83dBm
SINR: 10dB
PLMN: 26002
Pierwsza stacja, z której korzystam LTE 800 networks odległośc 2.08km według google maps - widzę BTS z za domu. Drugi BTS oddalony 3.26km maszt orange, również tylko LTE 800 networks.
I teraz tak moje pytanie. Zakupiłem 2 anteny ATK - 20 ( zapomniałem wspomnieć router Huawei B525s ), router jest umieszczony w tym samym pokoju co komputer na piętrze - w sumie to stoi na komputerze. Dom jest duży 2 piętrowy - pokój na piętrze od strony właśnie BTSa, do którego się łącze. Obok mojego domu dosłownie 1.5m stoi stary dom ( parter + poddasze ). I teraz tak. Do ATK brałem 10m kabla z tego co czytałem, większa długość powoduje większe utraty. Umieszczając anteny na dachu drugiego domu do BTsa, z którego się łącze nie będzie problemu nie będzie przeszkadzał, jednak gdybym chciał go skierować na ten dalszy BTS, który patrząc po radiolinii oferuje 2x 183Mb, kolejny BTS jest wpięty do światełka, ilość osób, które korzystają z LTE też jest mizerna praktycznie wszyscy korzystają z kabla - wydaje mi się dobrą alternatywą na przeciążenia, ten do którego się łączę sygnał przebiega jeszcze przez 2 stacje gdzie jedna stacja jest przy dużej miejscowości. Bez anten router nie wykrywa sygnału z dalszego BTSa, jedynie gdy " coś na nim robili?" sygnału nie było i z nim się połączył zasięg 2 kreski prędkości koło 20Mb/15Mb. Sprawdzając telefonem prędkości wskakiwały nawet na 50Mb.
Trochę, a nawet bardzo chaotyczny post za co przepraszam, ale na mój język trudniej mi to wytłumaczyć czy jest sens próbować wieszać anteny wyżej ponad dach drugiego domu - w jego kierunku jest drugi BTS, czy na podobnej wysokości jak obecnie stoi router będzie wystarczająca ?


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości