Lte od T Mobile bez limitu danych

Dyskusje o ofertach operatorów (GSM/UMTS/HSPA/LTE) krajowych i zagranicznych (m.in.: Cyfrowy Polsat, Aero2), umowach, limitach, reklamacjach itp.
Polecamy na początek: Aero2 - darmowy dostęp do internetu -> www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30177

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 5166
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: onken » 2020-03-25, 21:15

Dziwne. Sam uzywam t-mobile data i iptv działa super. A kilka serwisów testowałem. Co ciekawe nawet lepiej niż obecnie przy koronowirusie swiatlo 150/8

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile

Cena - 60 zł za m-c. Kontakt na PW

michalbak
Użytkownik forum
Posty: 21
Rejestracja: 2017-04-25, 17:03

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: michalbak » 2020-03-25, 21:50

To może jakaś lokalna awaria. Zgłosiłem problem i ma się kontaktować technik..

piotrzet
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 944
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2020-03-26, 08:06

Jakie serwisy?
[img]https://www.speedtest.net/result/a/5045243655.png[/img]

Vaynes
Początkujący użytkownik forum
Posty: 1
Rejestracja: 2020-03-28, 11:03

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Vaynes » 2020-03-28, 11:15

Coś mi zaczął szwankować mój internet.
Od kilku dni zauważyłem spadki prędkości (nie jakieś dramatyczne, ale odczuwalne) i wzrost stałego pingu do około 100ms, zawsze wieczorami.
Myślę, kwarantanna, ludzie siedzą w domach, Netflixy nie wyrabiają z filmami, no to się zapycha, spoko rozumiem. Zwłaszcza, że nie moge narzekać na problemy z T-Mobile w mojej okolicy.

No i wczoraj podobnie. Skok pingu itd. ale zauważyłem coś dziwnego. Od Około 20:00 internet zachowuje się tak:
- nie działa 10-15 minut wcale w takim sensie, że prędkość taka jak przy lejku 16kb/s, ping ponad 100
- nagle cudownie wraca do pełnej wydajności, ale tylko na 2-3 minuty
- znowu nie działa kilkanaście minut
- znowu nagle ożył na dosłownie 2-3 minuty.

W trakcie tych zmian na routerze b525 non stop niebieska, stało świecąca dioda i full zasięg.

Ręczna zmiana pasm nic nie daje, na wszystkich to samo. Sygnał jest, zasięg 5/5 kresek na każdym paśmie.
I tak w kółko. Wczoraj widziałem, że T-Mobile miał awarie, w mojej okolicy również. Ale dzisiaj od rana problem ten sam, mimo że awaria naprawiona (wnioskuję z downdetector). Różne problemy miewałem z różnymi internetami, ale coś takiego, że działa zero-jedynkowo cyklicznie to pierwszy raz. Macie jakieś pomysły o cholerę tu chodzi?

@EDIT: Teraz wymusiłem ręcznie sieć 3G no i jest stabilnie. Co prawda 1/20 mojego normalnego transferu na LTE, ale strony przeglądać można.

Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 22415
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: Krosno

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: wojteks » 2020-03-28, 12:22

Zgłoś awarię do operatora.
Nie pomagam na PW!
Wyszukiwarka usług szerokopasmowych viewtopic.php?f=30&t=55724

Niki1986
Użytkownik forum
Posty: 32
Rejestracja: 2017-05-29, 14:03

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: Niki1986 » 2020-04-07, 17:08

Onken,
Posiadam starą ofertę jump dla firm, prawdziwy no limit (testowane, 1,5TB puszczone i żadnego lejka), w przyszłym tygodniu kończy się, dzwonią co chwila i proponują magenta biznes L, ja zawsze odpowiadam, że niech leci sobie dotychczasowa umowa w czas nieokreślony, czy może moje myślenie jest głupie? Wyczytałem w regulaminie, że mogą przyciąć do 16kbs a wtedy by mnie coś strzeliło... Interesuje mnie zdecydowanie upload (postawiony jest na tym monitoring), a po przebojach z Orange (lejki technologiczne /techniczne już nie pamiętam jak to się zwało), nie chcę się nadziać na minę, a uwierzyć konsultantowi na słowo to jak dla mnie równoważne z wypisaniem sobie na czole,, mongoł" :D . U mnie stabilne 15/18 a kabla pewnie długo nie będzie...
Pozdrawiam

piotrzet
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 944
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2020-04-07, 17:28

A w taryfie JUMP to myślisz że zapisu o FUP nie ma?
[img]https://www.speedtest.net/result/a/5045243655.png[/img]

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 5166
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: onken » 2020-04-07, 17:35

Nie ma jako takiego.
Jedynie o przeciążeniu sieci zagrażające życiu ;)
Znam ludzi co pobierają po 3-4 TB nigdy FUPa nie dostali

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile

Cena - 60 zł za m-c. Kontakt na PW

piotrzet
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 944
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2020-04-07, 17:39

I dokładnie to samo jest w nowych taryfach. Różnica jest taka, że wcześniej zapis był w RŚUT a teraz jest w regulaminie oferty.
Korzystając z oferty internetu max bez limitu prędkości i pobieranych danych również zapis w regulaminie usługi jest, a sam nie raz bez problemów pobierałem 3TB. I lejka żadnego nie było. Te nowe oferty to jest dokładnie to samo co kiedyś JUMP.
[img]https://www.speedtest.net/result/a/5045243655.png[/img]

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 5166
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: onken » 2020-04-07, 17:56

Nie jest to samo bo działa jednak inaczej.
Są podziały na lejki predkosciowe i oczywiście są droższe ( nawet 2-3 krotnie )
Tylko limitowane oferty są z innymi cenami.
Można dopiąć za to więcej kart ale też drożej ( w jump to 3 )
Oczywiście ogólna zasada jest taka, byle było drożej.

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile

Cena - 60 zł za m-c. Kontakt na PW

piotrzet
Stary wyga bezprzewodowy
Posty: 944
Rejestracja: 2017-10-21, 13:46

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: piotrzet » 2020-04-07, 18:09

Ale ty mówisz już o warunkach ofert, a nie o tym co można pobrać. Po za tym czy przy taryfach JUMP miałeś 2w1? Nie przypominam sobie.
[img]https://www.speedtest.net/result/a/5045243655.png[/img]

Awatar użytkownika
onken
** Moderator **
Posty: 5166
Rejestracja: 2014-06-07, 20:49
Lokalizacja: Kraków

Re: Lte od T Mobile bez limitu danych

Postautor: onken » 2020-04-07, 18:16

Można było dodać do internetu 3 inne taryfy jump I korzystać z internetu współdzielonego.

Można też było dodać kartę prepaid :)

Czy w Magenta też to zrobisz ? Nie. Mam na myśli prepaid.

Wypożyczę kartę no limit - Nielimitowany internet w T-Mobile

Cena - 60 zł za m-c. Kontakt na PW


Wróć do „Co wybrać - usługi operatorów GSM/UMTS/HSPA/LTE”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości