B315 + RBM + aktualizacja = błąd

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
theleshek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 18
Rejestracja: 2016-10-14, 10:09
Lokalizacja: Czaplinek, PL

B315 + RBM + aktualizacja = błąd

Postautor: theleshek » 2018-07-24, 18:07

Hejka

Zrobiłem dziś aktualizacje rutera Huawei B315 z Plusa, siedzi w nim karta RMB z DILem.

Wyskakuje jednak komunikat "Połączenia nieudane z powodu nieprawidlowych ustawień telefonicznych. Skontaktuj....." i link do zarządzania profilami.

Zasięg niby jest, RSSI -67dBm (5 kresek lol).
Dodałem nowy profil dla RBM, bo go nie było.
Próbowałem wymusić sieć Play i restartowalem urządzenie.
Jednak netu nie ma!


Prosze o pomoc ;-)

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 11114
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: B315 + RBM + aktualizacja = błąd

Postautor: matek451 » 2018-07-24, 18:12

A jaki ustawiłeś APN ?
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

Awatar użytkownika
theleshek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 18
Rejestracja: 2016-10-14, 10:09
Lokalizacja: Czaplinek, PL

Re: B315 + RBM + aktualizacja = błąd

Postautor: theleshek » 2018-07-24, 18:21

rbminternet

taki znalazlem na necie dla RBM


EDIT:

Oczywiście zaraz po pytaniu chyba znalazlem rozwiazanie,

wpisałem ustawienia play, czyli internet i chyba zaskoczyło
Ostatnio zmieniony 2018-07-24, 18:23 przez theleshek, łącznie zmieniany 1 raz.

lechowiec
Stały użytkownik forum
Posty: 149
Rejestracja: 2008-03-11, 20:13
Lokalizacja: Kłodzko

Re: B315 + RBM + aktualizacja = błąd

Postautor: lechowiec » 2018-08-12, 21:00

Co wniosła ta ostatnia aktualizacja? Też mam ten router Plusa i się zastanawiam czy aktualizować. Czy nie straciłeś ważnych funkcji np w zakresie diagnostyki, ustawień ręcznych dot. wyboru anten itp?
Dlink Dwr-921, Huawei B315 - s22, Huawei 5377s, 2 szt Huawei E3372s Hilink, Huawei E176G, 2 szt Asus Wl-500gp V1, Asus RT-AC87U, jakiś TP link, Cybertech 1800 MHZ dual Lte 15 dBi, Cybertech 2100 MHZ 17 dBi, Atk-20.

Awatar użytkownika
theleshek
Początkujący użytkownik forum
Posty: 18
Rejestracja: 2016-10-14, 10:09
Lokalizacja: Czaplinek, PL

Re: B315 + RBM + aktualizacja = błąd

Postautor: theleshek » 2018-08-28, 16:55

Specjalnie się nie przyglądałem. Ten router działa u mnie głównie jako modem dostępowy.

Funkcjonalność mi potrzebna nadal jest


Wróć do „Modemy GSM”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości