Airbox2plus

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

Alex67
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2019-01-09, 21:13

Airbox2plus

Postautor: Alex67 » 2019-01-09, 21:26

Witam. Mam pytanie; właśnie kończy mi się umowa z Orange na internet( router Airbox2plus). Czy warto przedłużyć umowę, czy wybrać coś innego?
Telefon i telewizję mam w Plusie. Moje współrzędne to: Szerokość geograficzna: 53.147347 | Długość geograficzna: 19.212455
Prędkość w tej chwili (21:25) 3,26 Mb/s. Jakaś podpowiedź? Z góry dziękuję:)

matek451
Guru bezprzewodowy
Posty: 11682
Rejestracja: 2012-09-01, 18:14
Lokalizacja: Łódź

Re: Airbox2plus

Postautor: matek451 » 2019-01-09, 22:09

Orange pewnie z BTS-a NetWorks Wąpielsk na LTE800 Orange więc szybko nie jest , jaki DL/UL? Sprawdzaleś parametry sygnału w domu i na zewnątrz? Korzystasz z anteny zewnętrznej? Skąd to parcie na Plusa? Robileś test internetu na telefonie? W Wąpielsku BTS z LTE1800 i LTE900 aero2.
BDI Aero2. RBM LTE 200GB za free. Play LTE bez limitu-taryfa głosowa 9,99 zł.DOVADO 4GR+ E-3276, E5186, B315s-22, E5372, E8278, B-593s-22 Cybertech DUAL LTE, ATK-10. Panel 2100 17dBi Cybertech

Alex67
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2019-01-09, 21:13

Re: Airbox2plus

Postautor: Alex67 » 2019-01-09, 22:56

Dziękuję za szybką odpowiedź.
Prędkość w tej chwili (22:42) w zależności od testu: DL: 3,85 / 5,38 / 3,84 Mb/s
Ul: 2,13 / 1,29 / 3,02 Mb/s
Anteny zewnętrznej nie mam.
W Plusie mam 50% zniżki na abonament tel ( telewizja w Cyfrowym Polsacie), Na internet też będzie rabat. Oczywiście jak prędkość internetu z innej sieci będzie większa to wybiorę inną mimo rabatu.
Test w telefonie( Galaxy s7) DL: 5,53 / 3,04 / 4,11 UL: 1,87 / 1,24 / 1,19

Alex67
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2019-01-09, 21:13

Re: Airbox2plus

Postautor: Alex67 » 2019-01-09, 23:07

Dodam jeszcze że nie ma możliwości zainstalowania neostrady. Podobno brak wolnych portów, centrala ma ograniczenia, na ***Cenzura*** nie chcą inwestować.

Awatar użytkownika
radius
Guru bezprzewodowy
Posty: 3114
Rejestracja: 2014-09-15, 11:13

Re: Airbox2plus

Postautor: radius » 2019-01-10, 07:26

Wstaw screen z *#0011# oraz po zainstalowaniu Network Cell Info Lite - tylko zakładka wskaźnik.

Alex67
Początkujący użytkownik forum
Posty: 4
Rejestracja: 2019-01-09, 21:13

Re: Airbox2plus

Postautor: Alex67 » 2019-01-10, 21:40

???? A tak bardziej po ludzku, dla laika :)


Wróć do „Co wybrać - sprzęt do mobilnego Internetu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 7 gości