Minusy:
Nie ma obsługi pseudo-5g (5g na łączu 2100) czy long rage (700mhz), w przypadku PL to nie jest problem bo to pierwsze i tak nie podnosi prędkości a to drugie będzie u nas za 6 lat albo lepiej.
Brak pasm (25~)
Brak agregacji 5G
Prawdopodobnie nie będzie działał mechanizm SA (stand-alone) jak zostanie uruchomiony w PL. Istnieje takie prawdopodobieńśtwo jednak na 100% tego nie będziemy wiedzieć póki nie zostanie on uruchomiony.
Antena mimo że wygląda nie jest kierunkowa, to nią nie jest. Raczej to jest zwykła antena dookólna. Na dodatek straszne maleństwo, na zdjęciach wydało się większe. Nie jestem przekonany czy da radę podnieść komuś jakość sygnału dzięki niej. Na plus że nie ma straty na kablu bo od anteny idzie wszystko skrętką.
Plusy:
W przypadku lte obsługa wszystkich typów pasm w PL i ich pełna agregacja. Na dzień dzisiejszy agregacja 5 pasm (i tak nie ma żadnej sieci która nam coś takiego da).
Obsługa pasm 5g 3.5ghz
Obsługa pasm 5g 2600 (na dzień dzisiejszy tylko plus)
Obsługa POE
Podsumowując: Raczej średni modem 5g (ale i tak obecnie najlepszy na rynku), że względu na to że technologia jeszcze nie wyszła w pełni, jeśli chodzi o LTE jest super. Niestety nie zabardzo pomógł na zapchany nadajnik

FAQ:
Czy będzie dostępny w polsce?
Prawie <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> nie, brak obsługi pasm 2100 na 100% wyklucza go aby był w playu dostępny a raczej nie ma informacji na stronie huaweia o wariacjach tego modelu
Czy to ma w sobie WIFI?
WIFI w tym urządzeniu służy tylko do konfiguracji i samo się wyłączy po krótkim czasie. Kabel podpinamy do urządzenia do którego chcemy dać internet (nasz prywatny router bądź kamera).
Jaki dostałem uzysk montując antenę?
Niestety obecnie żaden (no może trochę lepsze jest RSRP) bo nadajnik Orange do którego się łączę jest grubo przepchany i SINR mi lata -od 8 do 0.
Za to na playu śmiga wieczorami 300+. niestety więcej testów wykonam za miesiac jak będę miał ich stałą kartę.