# w adresie

Masz uwagi lub sugestie na temat forum? Tu możesz się nimi podzielić.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Erbit
Stały użytkownik forum
Posty: 119
Rejestracja: 2021-08-27, 09:28

# w adresie

Post autor: Erbit »

Temat już był ale nie umiem go odszukać.

Jak "wchodzę" dowolną przeglądarką na HTTP to zostaję przekierowany na HTTPS ale na końcu dodawany jest #. W efekcie adres wygląda tak:

Kod: Zaznacz cały

https://www.bez-kabli.pl/#
a forum odwdzięcza się komunikatem
No route found for "GET /*"
Erbit
Stały użytkownik forum
Posty: 119
Rejestracja: 2021-08-27, 09:28

Re: # w adresie

Post autor: Erbit »

Może "niewyraźnie" wyjaśniłem. Znak # pochodzi z przekierowania wysłanego przez forum. Wystarczy prześledzić komunikację przeglądarki z forum by to zauważyć. Nie wkleję obrazka bo... nie ma takiej opcji na forum ale każdy kto potrafi może to sam sprawdzić.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 26195
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: PL

Re: # w adresie

Post autor: wojteks »

Nie spotykam się z tym problemem a na forum jestem raczej często.

Musisz wchodzić przez https
Nie pomagam na PW!
Erbit
Stały użytkownik forum
Posty: 119
Rejestracja: 2021-08-27, 09:28

Re: # w adresie

Post autor: Erbit »

wojteks pisze:Nie spotykam się z tym problemem a na forum jestem raczej często.

Musisz wchodzić przez https
Nie, nie muszę. Dla mnie to nie problem. Sądziłem jedynie, że skoro to forum robi przekierowanie to dla wygody innych warto to poprawić.

GET http://www.bez-kabli.pl/
Stan 301 Moved Permanently
Wersja HTTP/1.1
Przesłano4,49 kB (o rozmiarze 12,68 kB)
Priorytet żądaniaHighest

Location https : // www. bez-kabli .pl/*
Dodałem spacje w adresie powyżej by parser nie wycinał adresu.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***
Posty: 26195
Rejestracja: 2007-12-02, 11:51
Lokalizacja: PL

Re: # w adresie

Post autor: wojteks »

Może kiedyś przy okazji to zostanie poprawione, nic nie obiecuję.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ