Walcze od kilku dni z tym modemem i ciągle przy połączeniu pokazuje błąd 619.
Bład pojawia się zaraz po Odbywa się uwierzytelnianie, Bład połączenia, Odłączono i wyskakuje ramka właśnie z komunikatem o błędzie 619.
Sprawdzałem już różne opcje rozwiązania tego problemu które nie pomogły, oto one:
- zdeinstalowałem aplikacje Business Everywhere 7 (przy wyciągniętym modemie) i zainstalowałem Business Everywhere 8 ze strony www.be.orange.pl,
- przywrócilem XP z ghosta do wersji z początku roku (czysty system z zainstalowanymi sterownikami),
- zainstalowałem XP na czysto,
- zainstalowałem Business Everywhere 8 na całkowicie innym notebooku z XP,
- zamieniłem kartę SIM na ERA i skonfigurowałem ręcznie połączenie (bez użycia Business Everywhere

- zmieniałem ustawienia modemu w Menadzerze Urządzeń,
i bez żadnych rezultatów - ciągle pokazuje błąd 619 (zarówno z kartą ORANGE jak i ERA).
Na tej karcie ERA GPRS działa na moim palmtopie bez problemów.
Z tej karty ORANGE smsy wysyłane przez Business Everywhere 8 wychodzą bez problemu.
Próbowałem znaleźć jakieś sterowniki do tego modemu ale wyszukując pod google nic nie ma a na stronie www.zte.com.cn nie ma do tego modemu żadnych sterowników (przynajmniej ja nie znalazłem).
Nie ma już sił, podejrzewam, że problemem tego błędu 619 jest sam modem lub jakas jego usterka. Aktualizacji firmware do tego modemu też nie znalazłem, na stronie www.be.orange.pl tez nic nie ma do niego.
Zapomniałem dodać - zasięg jest prawie pełny - 4 kreski z pięciu i pokazuje przy nim dużą literę E co jak pamiętam oznacza, że EDGE jest dostępne.
Co o tym sądzicie?? Nieukrywam, źe problem jest dla mnie pilny.
Proszę o pomoc.