Rozpoczynający swą komercyjną działalność czwarty operator komórkowy, znany dotąd jako PROJECT4, przyjął nazwę PLAY. Oficjalna prezentacja nowej marki i logo odbyła się na wieczornej konferencji w Warszawie.
Do końca tego roku P4 planuje budowę 1,5 tys. stacji bazowych i tym samym objęcie zasięgiem sieci 20 proc. ludności Polski. W kolejnym roku ma przybyć kolejnych tysiąc stacji. Budowa całej sieci ma kosztować 250 mln euro. Początkowo P4 będzie korzystać z infrastruktury Polkomtela, czyli właściciela sieci Plus, ponieważ na razie nowy operator posiada tylko kilka własnych baz.
Hmm, ciekawe co z tego będzie... Mam u siebie przekaźnik plusa, a telefon w erze - zasięg masakra... Pod koniec roku kończy mi się umowa... Może przejdę do nich - powinni mieć atrakcyjne ceny na początku
W piątek 9 marca rusza kampania reklamowa czwartego polskiego operatora, czyli Play - znanego wcześniej jako Project4 lub P4. Kampanię poprowadzą firmy AdWorks, Brain, FFCreation.com, Impuls, K2 Internet, MediaCom i Prosperita. Nowy operator planuje wydać w tym roku na reklamę 250 mln zł.
Pierwszym z dystrybutorów Play będzie sieć salonów EMPiK, wiadomo jednak, że Play przejęło również sieć sklepów Germanos. Startery Play będzie można również kupić w prowadzonych przez Arterię "wyspach Play" - czyli niewielkich kioskach w centrach handlowych. Niestety, umowy abonamentowe będzie można zawierać na razie tylko w wytypowanych EMPiK-ach w sześciu największych miastach. Nie wiadomo również niczego na temat możliwości przenoszenia numerów do Play. Start sieci zaplanowano na połowę miesiąca, czyli na 15 marca. Zostanie on poprzedzony specjalną konferencją prasową. Początkowo nowy operator będzie bazował głównie na infrastrukturze Polkomtela, sukcesywnie rozbudowując własną sieć.
Na podstawie informacji serwisu Mobile Internet
Jak ktos ma pecha to nawet palec w pupie zlamie...
Ludzie na poziomie zawsze chodzą w pionie.
z tego co się orientuję to jest już oferta dla testerów, a co do innych to ma być podana 16 marca kiedy ruszą z ofertą komercyjną tak to sie ładnie nazywa ;]
Zarys jest ... to fakt ale co można powiezieć po zarysie? <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> trzeba poczekać na plany taryfowe. Testerzy dostali propozycje na pre-paida wykupu samsunga za 450 PLN-ow a motki za 700. No chyba że umowa na 24 miechy toi wtedy za 1 Pln.W abonamencie jeszcze 1000 min do play i jakieś darmowe smsy. Ale tak jak pisałem <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> nic nie można powiedzieć poki nie będzie znany cennik i abonamenty.Więc <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> się wstrzymuję od komentarza...choć moim zdaniem i tak nie jest źle
nie jest tak źle, szczerze mówiąc myślałam, że będzie gorzej.
z tego co czytałam jeszcze to play zajął się rozbudowywaniem sieci. i dobrze w sumie. zobaczymy co będzie dalej ;]
Play startuje w piątek więc nawet jeśli nie będzie jeszcze szczegółów oferty dla testerów, to będzie można orientacyjnie dowiedzieć sie jak wygląda oferta komercyjna.
A potem wystarczy tylko pomyśleć, że ta dla testerów będzie jeszcze lepsza
Miloki pisze:nie jest tak źle, szczerze mówiąc myślałam, że będzie gorzej.
z tego co czytałam jeszcze to play zajął się rozbudowywaniem sieci. i dobrze w sumie. zobaczymy co będzie dalej ;]
Play ostro tnie po kosztach ale moze to na dobre im wyjdzie szczerze to reklama jest do bani
Reklama,podobnie jak cała kampania jest według mnie super.Bardzo wyrazista.Spot reklamowy niesamowicie przykuwa uwage.I własnie o to chodzi- o wzbudzenie zainteresowania.Jak dla mnie 10 punktow za kreatywnosc.
moim skromnym zdaniem kampania jest bardzo dobrzze przygotowana,
jest to zupełnie coś innego niż to z czym mieliśmy do czynienia do tej pory nie tylko jeśli chodzi o sieci komórkowe ale i o inne marki,
outdoor, bilbordy i reklama w tv może rzeczywiście nie są spójne, ale to też jest zamierzone, mają wzbudzić zainteresowanie, jakiś stan wyczekiwania na to co się za tym kryje.
mi osobiście najbardziej podoba się outdoor Playa i nie mówie tu o balonikach tylko o uchwytach w autobusach, są śmieszne i zachęcają ludzi do jakiegoś działania, choćby to miało być tylkopodniesienie ręki, takich reklam w polsce brakuje i czekam na więcej takiego outdooru ;]
Miloki pisze:moim skromnym zdaniem kampania jest bardzo dobrzze przygotowana,
jest to zupełnie coś innego niż to z czym mieliśmy do czynienia do tej pory nie tylko jeśli chodzi o sieci komórkowe ale i o inne marki
No tu sie nie zgodzę, bo wejścia marki Heyah to chyba nikt nie pobije.
Koloru Playa sie nie spodziewałem, niezły ten fiolet, a oklejony tramwaj karlik w GOP mógłby na zawsze taki zostać :)
Fiolet okazuje sie najmodniejszm kolorem tej wiosny:)Moim zdaniem wejscie na rynek Play pobije Heya.Wszedzie ich pełno.Dzis rozdawali fajne nalepki w centrum:)
kaja1234 pisze:Fiolet okazuje sie najmodniejszm kolorem tej wiosny:)Moim zdaniem wejscie na rynek Play pobije Heya.Wszedzie ich pełno.Dzis rozdawali fajne nalepki w centrum:)
Czyli tylko najwieksze miasta wiesz w białymstoku nic sie nie dzieje to ma byc kampania, heyah w moim przekanoaniu zrobila lepsza nie wiem czy Play przebije tego sam sie przekonam.
Koloru Playa sie nie spodziewałem, niezły ten fiolet, a oklejony tramwaj karlik w GOP mógłby na zawsze taki zostać
Z tego co czytałem chyba na telepolis.pl to białystok też zalicza się do obszaru działania playa... Nie myl heyah z Playem bo to przeciez całkiem odrębny operator. Heyah,samiswoi są operatorami zależnymi.
no normalne, że swoją kampanie skierowali głównie na największe w polsce miasta, tu się skupia większa uwaga mediów i lepiej rozprzestrzenia się informacja.
myślę, że jak ruszą komercyjnie czyli od 17 z tego co wiem, to przeniosą kampanię outdoorową na inne części polski..
Dokładnie,tam jest najwiekszy przepływ informacji,najwiecej sie dzieje,wiec pomysł z intensywna kampania w tych miejscac jest dobry.Warszawa jest fioletowo-srebrna:).
Rooney pisze:Cytat przycięty przez Moderatora ->Ufo atakuje - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
ano juz rzucili
widzieliście gazetke z reklamami z media dzisiejszą?
Samsung SGH Z 630
video, odtwrzacz mp3, UMTS , HSDPA (!!), bletooth, mobile tracker.
Co to reklama linii lotniczych ? Konkrety jakieś tam są ? Jaka lojalka. Jaki abonament ?