P4 to PLAY!

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Demon
Specjalista bezprzewodowy-senior

P4 to PLAY!

Post autor: Demon »

Rozpoczynający swą komercyjną działalność czwarty operator komórkowy, znany dotąd jako PROJECT4, przyjął nazwę PLAY. Oficjalna prezentacja nowej marki i logo odbyła się na wieczornej konferencji w Warszawie.

Do końca tego roku P4 planuje budowę 1,5 tys. stacji bazowych i tym samym objęcie zasięgiem sieci 20 proc. ludności Polski. W kolejnym roku ma przybyć kolejnych tysiąc stacji. Budowa całej sieci ma kosztować 250 mln euro. Początkowo P4 będzie korzystać z infrastruktury Polkomtela, czyli właściciela sieci Plus, ponieważ na razie nowy operator posiada tylko kilka własnych baz.

Na podstawie informacji serwisu Mobile Internet
http://www.mobile-internet.pl/
:shock:
Jak ktos ma pecha to nawet palec w pupie zlamie...
Ludzie na poziomie zawsze chodzą w pionie.
Awatar użytkownika
klisza
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: P4 to PLAY!

Post autor: klisza »

Ale ta prezentacja była tydzień temu, pisali o tym we wszystkich serwisach w internecie.
- iPlus - Motorola v235 Rz?dzi - Firefox -
Voytec
Użytkownik forum

Post autor: Voytec »

Hmm, ciekawe co z tego będzie... Mam u siebie przekaźnik plusa, a telefon w erze - zasięg masakra... Pod koniec roku kończy mi się umowa... Może przejdę do nich - powinni mieć atrakcyjne ceny na początku :D
Reef
Stały użytkownik forum

Post autor: Reef »

heheh a jest ktoś na forum z testerów ?? Bo mam nadzieje że wiecie ze był nabór do testów :)
bio5

Post autor: bio5 »

Reef pisze:heheh a jest ktoś na forum z testerów ?? Bo mam nadzieje że wiecie ze był nabór do testów :)
Może swoją karierę zacznij od ogarnięcia guzika SZUKAJ

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=5403

potem pomyśl, a na końcu napisz posta.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

bio5 pisze:Może swoją karierę zacznij od ogarnięcia guzika SZUKAJ
potem pomyśl, a na końcu napisz posta.
Nie on pierwszy i nie ostatni. :lol:
Reef
Stały użytkownik forum

Spoko spoko...:) A wy też testujący...czy jak ja...czekajacy na efekty w postaci konkurencji?
bio5

Post autor: bio5 »

Reef pisze:Spoko spoko...:) A wy też testujący...czy jak ja...czekajacy na efekty w postaci konkurencji?
Są na tym forum również testerzy. Poczytaj wątek do którego link masz powyżej, a moda prosimy o zamknięcie tematu.
Awatar użytkownika
Demon

Post autor: Demon »

W piątek 9 marca rusza kampania reklamowa czwartego polskiego operatora, czyli Play - znanego wcześniej jako Project4 lub P4. Kampanię poprowadzą firmy AdWorks, Brain, FFCreation.com, Impuls, K2 Internet, MediaCom i Prosperita. Nowy operator planuje wydać w tym roku na reklamę 250 mln zł.

Pierwszym z dystrybutorów Play będzie sieć salonów EMPiK, wiadomo jednak, że Play przejęło również sieć sklepów Germanos. Startery Play będzie można również kupić w prowadzonych przez Arterię "wyspach Play" - czyli niewielkich kioskach w centrach handlowych. Niestety, umowy abonamentowe będzie można zawierać na razie tylko w wytypowanych EMPiK-ach w sześciu największych miastach. Nie wiadomo również niczego na temat możliwości przenoszenia numerów do Play. Start sieci zaplanowano na połowę miesiąca, czyli na 15 marca. Zostanie on poprzedzony specjalną konferencją prasową. Początkowo nowy operator będzie bazował głównie na infrastrukturze Polkomtela, sukcesywnie rozbudowując własną sieć.

Na podstawie informacji serwisu Mobile Internet
Jak ktos ma pecha to nawet palec w pupie zlamie...
Ludzie na poziomie zawsze chodzą w pionie.
Reef
Stały użytkownik forum

RAcja :) Dziś o 9. widziałem reklame na tvp2. Po przeszukaniu youtuba okazało się że juz od wczoraj tam istniała... ;)

http://www.youtube.com/watch?v=Q2Rb8uN39FM

Moim zdaniem co najmniej ciekawa ;)
wrrr
Użytkownik forum

Post autor: wrrr »

Reklama narobiła szumu :D Ale co się dziwić. Z takim budżetem można poszaleć. Ciekawe czym nas zaskoczą w przyszłości.

Ale ja już chciałabym znać ofertę!!!
Miloki
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Miloki »

z tego co się orientuję to jest już oferta dla testerów, a co do innych to ma być podana 16 marca kiedy ruszą z ofertą komercyjną tak to sie ładnie nazywa ;]
wrrr
Użytkownik forum

Póki co jest tylko zarys oferty dla testerów. Konkrety maja przedstawić miedzy 16 marca a 15 kwietnia. Testy kończą się 15 kwietnia.
Reef
Stały użytkownik forum

Zarys jest ... to fakt ale co można powiezieć po zarysie? <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> trzeba poczekać na plany taryfowe. Testerzy dostali propozycje na pre-paida wykupu samsunga za 450 PLN-ow a motki za 700. No chyba że umowa na 24 miechy toi wtedy za 1 Pln.W abonamencie jeszcze 1000 min do play i jakieś darmowe smsy. Ale tak jak pisałem <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> nic nie można powiedzieć poki nie będzie znany cennik i abonamenty.Więc <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> się wstrzymuję od komentarza...choć moim zdaniem i tak nie jest źle
Miloki

nie jest tak źle, szczerze mówiąc myślałam, że będzie gorzej.
z tego co czytałam jeszcze to play zajął się rozbudowywaniem sieci. i dobrze w sumie. zobaczymy co będzie dalej ;]
wrrr
Użytkownik forum

Play startuje w piątek więc nawet jeśli nie będzie jeszcze szczegółów oferty dla testerów, to będzie można orientacyjnie dowiedzieć sie jak wygląda oferta komercyjna.
A potem wystarczy tylko pomyśleć, że ta dla testerów będzie jeszcze lepsza :D
Awatar użytkownika
lookass
Użytkownik forum

Post autor: lookass »

Miloki pisze:nie jest tak źle, szczerze mówiąc myślałam, że będzie gorzej.
z tego co czytałam jeszcze to play zajął się rozbudowywaniem sieci. i dobrze w sumie. zobaczymy co będzie dalej ;]
Play ostro tnie po kosztach ale moze to na dobre im wyjdzie ;) szczerze to reklama jest do bani :?
kaja1234
Użytkownik forum

Post autor: kaja1234 »

Reklama,podobnie jak cała kampania jest według mnie super.Bardzo wyrazista.Spot reklamowy niesamowicie przykuwa uwage.I własnie o to chodzi- o wzbudzenie zainteresowania.Jak dla mnie 10 punktow za kreatywnosc.
Miloki

moim skromnym zdaniem kampania jest bardzo dobrzze przygotowana,
jest to zupełnie coś innego niż to z czym mieliśmy do czynienia do tej pory nie tylko jeśli chodzi o sieci komórkowe ale i o inne marki,

outdoor, bilbordy i reklama w tv może rzeczywiście nie są spójne, ale to też jest zamierzone, mają wzbudzić zainteresowanie, jakiś stan wyczekiwania na to co się za tym kryje.

mi osobiście najbardziej podoba się outdoor Playa i nie mówie tu o balonikach tylko o uchwytach w autobusach, są śmieszne i zachęcają ludzi do jakiegoś działania, choćby to miało być tylkopodniesienie ręki, takich reklam w polsce brakuje i czekam na więcej takiego outdooru ;]
kisiel291
Stały użytkownik forum

Post autor: kisiel291 »

co sie za tym kryje??? pewnie podobnie orenżenada, nic nie ma za darmo.
E160 Play
Awatar użytkownika
magmike

Post autor: magmike »

Miloki pisze:moim skromnym zdaniem kampania jest bardzo dobrzze przygotowana,
jest to zupełnie coś innego niż to z czym mieliśmy do czynienia do tej pory nie tylko jeśli chodzi o sieci komórkowe ale i o inne marki
No tu sie nie zgodzę, bo wejścia marki Heyah to chyba nikt nie pobije.
Koloru Playa sie nie spodziewałem, niezły ten fiolet, a oklejony tramwaj karlik w GOP mógłby na zawsze taki zostać :)
pozdrawiam, magmike
Reef
Stały użytkownik forum

Czyli przypuscili ostry atak :) Ze swojej strony mogę dodać że warszawa jest srebrno fioletowa ;)
kaja1234
Użytkownik forum

Fiolet okazuje sie najmodniejszm kolorem tej wiosny:)Moim zdaniem wejscie na rynek Play pobije Heya.Wszedzie ich pełno.Dzis rozdawali fajne nalepki w centrum:)
Awatar użytkownika
lookass
Użytkownik forum

Post autor: lookass »

kaja1234 pisze:Fiolet okazuje sie najmodniejszm kolorem tej wiosny:)Moim zdaniem wejscie na rynek Play pobije Heya.Wszedzie ich pełno.Dzis rozdawali fajne nalepki w centrum:)
Czyli tylko najwieksze miasta wiesz w białymstoku nic sie nie dzieje to ma byc kampania, heyah w moim przekanoaniu zrobila lepsza nie wiem czy Play przebije tego sam sie przekonam.
Koloru Playa sie nie spodziewałem, niezły ten fiolet, a oklejony tramwaj karlik w GOP mógłby na zawsze taki zostać :)
Dla mnie przypomina cukierki :D
Reef
Stały użytkownik forum

Z tego co czytałem chyba na telepolis.pl to białystok też zalicza się do obszaru działania playa... Nie myl heyah z Playem bo to przeciez całkiem odrębny operator. Heyah,samiswoi są operatorami zależnymi.
Miloki

no normalne, że swoją kampanie skierowali głównie na największe w polsce miasta, tu się skupia większa uwaga mediów i lepiej rozprzestrzenia się informacja.
myślę, że jak ruszą komercyjnie czyli od 17 z tego co wiem, to przeniosą kampanię outdoorową na inne części polski..
kaja1234
Użytkownik forum

Dokładnie,tam jest najwiekszy przepływ informacji,najwiecej sie dzieje,wiec pomysł z intensywna kampania w tych miejscac jest dobry.Warszawa jest fioletowo-srebrna:).
FINCH
Stały użytkownik forum

Post autor: FINCH »

Poczekajmy na konkrety. Na razie marketing niech się wyprztyka. Niech rzucą cenniki lwom na pożarcie to zobaczymy co są warci ! :)
FINCH | MOTOROLA A835 + LicencjaGPRS = 40 kB/s
Rooney
Stały użytkownik forum

Post autor: Rooney »

FINCH pisze:Poczekajmy na konkrety. Na razie marketing niech się wyprztyka. Niech rzucą cenniki lwom na pożarcie to zobaczymy co są warci ! :)
ano juz rzucili
widzieliście gazetke z reklamami z media dzisiejszą?

Samsung SGH Z 630
video, odtwrzacz mp3, UMTS , HSDPA (!!), bletooth, mobile tracker.

za 1zł

i co wy na to?:)

ile kosztuje modemik HSDPA...i tu juz można się poważnie zastanawiać czy brac pleya :)
FINCH
Stały użytkownik forum

Post autor: FINCH »

Rooney pisze:Cytat przycięty przez Moderatora ->Ufo atakuje - Panie i Panowie tniemy zbędne cytaty!
ano juz rzucili
widzieliście gazetke z reklamami z media dzisiejszą?
Samsung SGH Z 630
video, odtwrzacz mp3, UMTS , HSDPA (!!), bletooth, mobile tracker.
Co to reklama linii lotniczych ? Konkrety jakieś tam są ? Jaka lojalka. Jaki abonament ?
FINCH | MOTOROLA A835 + LicencjaGPRS = 40 kB/s
ODPOWIEDZ