mam pytanie, może tutaj mi ktoś pomoże, bo jak na razie żadne sposoby nie skutkują i nawet na infolinii Pentagramu nie byli w stanie pomóc

Mam usługę tdi w tktelekom, ale bez modemu - kabel ethernet podpięty od razu do sieciówki (Level One 10/100Mbps Fast Ethernet Adapter) , chciałam to łącze rozdzielić na dwa komputery, w tym jeden podłączony bezprzewodowo. W tym celu zakupiłam opisany w tytule router, podpięłam jeden komputer kablem - tutaj net działa, drugi chciałam podłączyć bezprzewodowo - niestety niezależnie od tego jak bym nie kombinowała z konfiguracją na pierwszym kompie net jest a na tym drugim widzi sieć, łączy się, jest niby ok - ale netu nie ma

Router konfigurowałam z kompa który był wcześniej podpięty do netu, jest ustawiony na dynamiczne IP ,próbowałam z klonowanie adresu Mac, szyforwania i innych zabezpieczeń na razie nie ustawiałam żeby nie komplikować.
Może po prostu powinnam ustawić stałe IP ale nie mogę tego zrobić - mam komunikat że WAN IP i LAN IP nie może istnieć w tej samej podsieci

W tym momencie kończy się moja inwencja, informatykiem niestety nie jestem

Dodam, że net nie ma ograniczeń jeśli chodzi o ttl a przynajmniej nie widać tego po pingu .
W kompie z wi-fi mam dwie sieciówki, jedną zwykła, zintegrowaną a drugą na której powinnam odbierać net : Ralink Turbo Wirelles Lan.
Jeśli ktoś może mi pomóc to będę bardzo wdzięczna !!!