Witam.. Kilka dni temu zakupilem router wymieniony w tytule.. Lacza sie z nim 4 komputery ,1 przez kabel, reszta przez wi-fi. I wlasnie z wi-fi cos jest nie tak.. Co jakis czas (czasami po kilku godzinach, czasami co pare minut) "trace" polaczenie, tzn. stan nadal widnieje jako polaczony, sila sygnalu jest znakomita, ale internetu nie ma..
Internet mam z kablowki. Mam wlaczone automatyczne pobieranie adresu IP z routera, wszystko wydaje sie byc ustwione OK.. Wiec o co chodzi ?
D-Link DIR-300 + problem z wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: D-Link DIR-300 + problem z wifi
Coś często są takie kwiatki z DIR-300.
Na początek pytanie: masz w okolicy jakieś sieci radiowe? Telefon bezprzewodowy?
Można zobaczyć czy D-Link nie udostępnił jakiegoś nowego firmware. A jak nie to warto spróbować DD-WRT.
Na początek pytanie: masz w okolicy jakieś sieci radiowe? Telefon bezprzewodowy?
Można zobaczyć czy D-Link nie udostępnił jakiegoś nowego firmware. A jak nie to warto spróbować DD-WRT.
-
W poblizu sa jakies 3 inne sieci. Telefonu bezprzewodowego nie ma. Mam aktualna wersje firmware routera. Wlasnie zastanawialem sie nad wgraniem DD-WRT, lecz chcialem to zrobic w ostatecznosci.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Na jakich kanałach, z jaką siłą sygnału? Na jakim kanale ty działasz?Playa pisze:W poblizu sa jakies 3 inne sieci.
Nie ma się co zastanawiać, u D-Link'a nie tracisz gwarancji wrzucając DD-WRT.Playa pisze:Wlasnie zastanawialem sie nad wgraniem DD-WRT, lecz chcialem to zrobic w ostatecznosci.
-
Nie wiem na jakich kanalach dzialaja inne sieci, bo nie wiem jak to sprawdzic. Jak wlaczam net stumblera to widze tylko swoja siec(dziala ona na 10 kanale). Jak sprawdzam dostepne sieci po windowsowsku, to widnieja tam dwie sieci (nie liczac mojej), jedna ma dwie kreski zasiegu, druga zas jedna.