Moderator: Moderatorzy
Chyba dla radiolinii od tych stacjisluchacz. pisze:40 - 50 km
FaktPatryk_ pisze:Chyba dla radiolinii od tych stacji![]()
Te same pytania co chwilę...poszukaj,dużo w tym temacie zostało napisane,w tym i praktyczne doświadczenia.onimusza666 pisze:A jaka jest granica ostateczna w km.dla UMTS
Też własnie tak myslalemPatryk_ pisze:Dlatego wszystkie opowieści o nie wiadomo jak odleglych połączeniach można wsadzic miedzy bajki
To jest norma nikt tych map nie aktualizuje(zbyt często, żebyś wiedział co sie w playu dzieje to byś sie zdziwił ile miast juz w zasiegu mają, sam znam 2), a może to tylko testy "na dziko" bez pozwolenia, juz raz coś takiego zlokalizowałem, próby sobie w weekend robili, a w poniedziałek juz nic telefon nie znalazł.onimusza666 pisze:Na ich mapie zasięgu,czy też miast w których UMTS jest-tej informacji nie ma
No nie tak całkiem, potrzebujesz tylko czegoś takiego http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=134765#134765 koledze sie udało.onimusza666 pisze:I tak do nadajnika mam 8-10km.
Wiem co mówie, to był nadajnik pomarańczowych po tym zdarzeniu zakutaliwałi spis na uke i dalej tego nadajnika nie ma. A play to wiem że działa całkiem legalnie, tylko nie chce sie użytkownikom play online przyznać do tych nadajnikow, bo to są po jednym gora 2 na miasto, i boją sie żeby sie nie zapchały.ja.michal pisze:nadajniki niemusza byc na dziko.
Czyli ja wg Ciebie bajki piszę? Zobacz co tutaj pisałem: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... &start=240Patryk_ pisze:[...]
Te same pytania co chwilę...poszukaj,dużo w tym temacie zostało napisane,w tym i praktyczne doświadczenia.
Przy czystym Frenselu połączysz się na kilkanaście (ok.10) km.
Logowania się terminali powyżej tej odległości operatorzy zabraniają,bo to jest czyste CDMA i każdy daleki klient wymusza zmniejszenie szybkości nadaawnia pakietów dla wszystkich.
Może na starych stacjach tylko UMTS były możliwe długie linki,ale nie na HSPA.
Dlatego wszystkie opowieści o nie wiadomo jak odleglych połączeniach można wsadzic miedzy bajki - po prostu połączenie było nawiązane z nowym,bliskim nodem,a że numery LAC i CID zmieniają się u wszystkich opów w 3G jak w kalejdoskopie,więc jednoznacznie nie można nawet okreslić stacji,i trzeba brać to "na rozum".