Witam,
zwracam się do Was z takim problemem:
posiadam router D-Link DIR-300 i potrzebuję przełączyć go w tryb Access Pointa.
Siedzę od kilkudziesięciu minut i za nic nie modę znaleźć takiej opcji a wiem, że ten router takową posiada.
Czy może mi ktoś napisać gdzie ona się dokładnie znajduje (ew. wkleić screena) ??
Pomocy.
D-Link DIR-300 gdzie jest funkcja AP mode?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: D-Link DIR-300 gdzie jest funkcja AP mode?
Setup -> Internet Setup -> przycisk "Manual ..."
Tutaj masz u góry "Enable Access Point Mode"
Trzeba będzie jeszcze wyłączyć serwer DHCP i UPnP i ustawić odpowiedni adres IP.
Nie wiem dokładnie jak to jest w tym układzie z gniazdkiem WAN, ale najpewniej jest nieużyteczne.
Tutaj masz u góry "Enable Access Point Mode"
Trzeba będzie jeszcze wyłączyć serwer DHCP i UPnP i ustawić odpowiedni adres IP.
Nie wiem dokładnie jak to jest w tym układzie z gniazdkiem WAN, ale najpewniej jest nieużyteczne.
-
- Początkujący użytkownik forum
Ah, dzięki jesteś wielki:)
A tam poniżej tej opcji mam domyślnie "Dynamic DHCP" mam to zmienić na Static IP?
Mam podać IP komputera czy IP AP?
A tam poniżej tej opcji mam domyślnie "Dynamic DHCP" mam to zmienić na Static IP?
Mam podać IP komputera czy IP AP?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie ważne, to się tyczy interfejsu WAN, czyli tego, którego nie będziesz używał.MutantPL pisze:A tam poniżej tej opcji mam domyślnie "Dynamic DHCP" mam to zmienić na Static IP?
AP. Najlepiej z podsieci w jakiej działają kompy, żeby mieć łatwy dostęp.MutantPL pisze:Mam podać IP komputera czy IP AP?