Posiadam Orange Freedom Pro z modemem axcesstel MV410
1.Pytanko odnośnie anteny do CDMA - posiadam antene która jest podpieta pod telefony radiowe TP-sa czy będzie ona dobra do modemu??? czy działa na innym paśmie ... może ktoś z Was wie

2.Mam połączony internet przez ethernet czy gdy będe podłączał 2 kompa to musze coś w ustawieniach zmieniacz czy wystarczy podpiąc drugiego kompa przez kabel np: w 2 gniazdo ...jeżeli trzeba cos ustawiac prosze o mały tuotrial

3.Czy długość kabla antenowego ma znaczenie na sygnał?? tzn czym krótszy tym lepszy??? zauważyłem iż przy antenach na allegro są kable 10m to dla mnie troszke za mało dlatego pytam .
4. Czy długośc kabla sieciowego który będzie służył do podłączenia 2 komputera ma jakieś znaczenie na sygnał?? jak jest z transferem przy pracy na 2 komputerach .. dzieli się na pół???
Chyba na razie wszystko

Mała ciekawostka .. tu gdzie mieszkam mam neostrade 2500MB - wczoraj i dzisiaj robiłem porównania sygnału na speed teście .... wczoraj na neo było 1300/300 Download/upload na Orange 1500/800 download/upload w dzień ,a w nocy x2 troche mnie to zdziwiło gdyż szybciej chodzi mi internet na CDMA ..... coś Neo leci w kulki z tym transferem .. już dawno nie miałem choćby 2000MB

Tam gdzie sie przeprowadzam i ma mi służyć Orange sygnał jest słabszy dlatego chcę dokupić antene zewnętrzną lub samochodową