blueconectowa karta HUAWEI e620 jako karta sieciowa do wifi?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
elmo141
Początkujący użytkownik forum

blueconectowa karta HUAWEI e620 jako karta sieciowa do wifi?

Post autor: elmo141 »

Witam

Zgłaszam się następującym problemem:

mam w domku sieć bezprzewodową za pośrednictwem routera Dl-524. Na kompie czy na telefonie z wbudowanym wifi łączę się bez problemu. Problem zaczyna się w przypadku karty PCIMCIA HUAWEI e620 w Erze Blueconnect. Chciałem wykorzystać ją w starszym laptopie jako karte sieciową do wifi. Kombinowałem, sprawdzałem w opcjach i nie mam pojęcia jaka ustawić ja właśnie jako takie urządzenie. Nie wiem, jak sprawdzić wykrywanie sieci wifi. Niby w opcjach jest zaznaczone "zezwalaj korzystać z wifi", ale nijak tych sieci nie wykrywa, nawet nie wiem gdzie to uaktywnić.

Niby jest opcja tworzenia nowego połączenia, ale w parametrach da się tylko wpisać statyczny IP. Co tam w ogóle wpisać?

Będę wdzięczny za pomoc.

luk
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: blueconectowa karta HUAWEI e620 jako karta sieciowa do wifi?

Post autor: Jo_gurt »

elmo141, skąd informacja, że ten modem obsługuje wifi? Bo ja przyznam takowej nie znalazłem.
elmo141
Początkujący użytkownik forum

Post autor: elmo141 »

Tak wywnioskowałem z instrukcji, w konfiguracji można ustawić połączenie wifi (ale tak jak pisałem nie udało mi się to).

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2009-03-02, 10:27 ]
Poprawa pisowni.
Ostatnio zmieniony 2009-03-02, 10:27 przez elmo141, łącznie zmieniany 1 raz.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

elmo141 pisze:HUAWEI e620
Niema ten modem WiFi. Może być widziany jako karta WiFi czyli być w trybie WAN i dlatego tak to wygląda.
ODPOWIEDZ