Który TP-Link ADSL (Annex A) TD-8840 czy wag54g2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Który TP-Link ADSL (Annex A) TD-8840 czy wag54g2
Chciałbym kupić, a w zasadzie ktoś mnie poprosił o wybranie routera na łączu Netii i ich kablach. To, jesli sie nie myle analogowa linia net24.
Znalazłem dwa urządzenia wag54g2 i P-Link ADSL (Annex A) TD-8840.
Do tej pory korzystałem z Linksysów, ale ostatnio 2 zaszwankowały. Jedne w firmie, a drugi u szwagra.
Doradźcie co wybrać, bo naprawde nie wiem.
Wykorzystywany będzie w tzw. "bliźniaku" 2 piętrowym, zainstalowany na parterze i wyłącznie WiFi - nic po kablu.
Znalazłem dwa urządzenia wag54g2 i P-Link ADSL (Annex A) TD-8840.
Do tej pory korzystałem z Linksysów, ale ostatnio 2 zaszwankowały. Jedne w firmie, a drugi u szwagra.
Doradźcie co wybrać, bo naprawde nie wiem.
Wykorzystywany będzie w tzw. "bliźniaku" 2 piętrowym, zainstalowany na parterze i wyłącznie WiFi - nic po kablu.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Który TP-Link ADSL (Annex A) TD-8840 czy wag54g2
Z tego co wiem to jest jednak cyfrowa linia. Tzn Netia ADSL stawia na Anneksie B.Bubu_com pisze:To, jesli sie nie myle analogowa linia net24.
-
Potwierdziłem u konsultanta Netii, że to annex a.Jo_gurt pisze:Z tego co wiem to jest jednak cyfrowa linia. Tzn Netia ADSL stawia na Anneksie B.Bubu_com pisze:[...]
Poza tym, router używany do tej pory to Linksys WAG300N, a on zgodny jest z annex a.
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2009-08-25, 12:40 ]
Wycinam zbędny autocytat - prosimy o ich wycinanie.
Ostatnio zmieniony 2009-08-25, 11:39 przez Bubu_com, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
To ten konsultant chyba nie wie o czym gada, netia na swoich laczach ma annex b jak byk slychac cyfrowy sygnal po podniesieniu sluchawkiBubu_com pisze:[...]
Potwierdziłem u konsultanta Netii, że to annex a.
Poza tym, router używany do tej pory to Linksys WAG300N, a on zgodny jest z annex a.
W wikszosci routerow mozna ustawic annex a lub b
Ostatnio zmieniony 2009-08-25, 15:17 przez Brudsien, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
No właśnie niestety nie. Od dłuższego czasu się od tego odchodzi (wiadomo czym to jest podyktowane).Brudsien pisze:W wikszosci routerow mozna ustawic annex a lub b
-
- Stały użytkownik forum
No wiadomo bo cena routera o annexie A moze byc inna niz o aneksie B, a to w sumie tylko roznica firmware
-
[...]
Sorry, ale wymiękam lekko..
Pytałem 2 razy różnych konsultantów, powiedzieli to samo.
Do tego router, który zgodny jest z annex a chodził do tej pory. Jak sie to ma do tego co mówicie?
Jeśli można to przestawić to powiedzcie jak i czy w zaproponowanych routerach jest taka opcja?
Sorry, ale wymiękam lekko..
Pytałem 2 razy różnych konsultantów, powiedzieli to samo.
Do tego router, który zgodny jest z annex a chodził do tej pory. Jak sie to ma do tego co mówicie?
Jeśli można to przestawić to powiedzcie jak i czy w zaproponowanych routerach jest taka opcja?
Ostatnio zmieniony 2009-08-25, 15:27 przez Bubu_com, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
No ogolnie Annex A jest dla lacz analogowych czyli telefony np lacza TP, a annex B jest to lacze cyfrowe ISDN, sa do tego inne gniazda i inne routery ale czesto sie zdarza ze na laczu telefonicznym rj11 jest inny anex jak to ma miejsce w przypadku lacz netii bo telefony sa na laczach cyfrowych wiec defakto jest tam aneks B z reszta ustawienia dla netii to VPI 8 i VCI 35, a dla TP VPI 0 i VCI 35, jezeli ustawienia ci pasuja z TP to masz netie na laczach TP wiec ustawiach tak jak dla TP
-
Mam Netie na łączach netii i moje ustawienia to, jak podałeś: VPI 8 i VCI 35.Brudsien pisze:No ogolnie Annex A jest dla lacz analogowych czyli telefony np lacza TP, a annex B jest to lacze cyfrowe ISDN, sa do tego inne gniazda i inne routery ale czesto sie zdarza ze na laczu telefonicznym rj11 jest inny anex jak to ma miejsce w przypadku lacz netii bo telefony sa na laczach cyfrowych wiec defakto jest tam aneks B z reszta ustawienia dla netii to VPI 8 i VCI 35, a dla TP VPI 0 i VCI 35, jezeli ustawienia ci pasuja z TP to masz netie na laczach TP wiec ustawiach tak jak dla TP
Mam rozumieć, że to są ustawienia wyznaczające, który to z annex'ów?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie, to tylko numery wirtualnych ścieżek przy połączeniu ATM.Bubu_com pisze:Mam rozumieć, że to są ustawienia wyznaczające, który to z annex'ów?