Potrzebny frimware do GTM378

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Jareva
Stały użytkownik forum

Potrzebny frimware do GTM378

Post autor: Jareva »

Tak jak w temacie i czy da rade zmienić z poziomu systemu? obecnie mam 2.5.13HD (feb 18.2008) Hadware wersion 3.1

Nie chce jakiegoś nowszego bo może nie być. Ale podejrzewam że coś jest skopane na obecnym frimware. I potrzebuje zmienić.

Bawiłem sie programami i znikło mi z menadzera urządzeń modem hdspa jak i interfejs gps.
Komendy AT działaja i podaja że jest włączone gps. A nie wiem jak z tym modemem. Mam tylko karte Hdspa. <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> zmieniły sie sterowniki jako GTS. Przed tem widniały jako GT725.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Potrzebny frimware do GTM378

Post autor: krystianb »

Jareva pisze:Komendy AT działaja i podaja że jest włączone gps. A nie wiem jak z tym modemem. Mam tylko karte Hdspa. <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> zmieniły sie sterowniki jako GTS. Przed tem widniały jako GT725.
Zmianą firmware nic tu nie zdziałasz, modemy mają w innym fragmencie pamięci zaszyte ustawienia. Trzeba spróbować resetu modemu (było kilka komend at) A co do komend at, to rozumiem że korzystasz z komendy "at_oifc?"
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Jareva
Stały użytkownik forum

Post autor: Jareva »

Tak z komendy AT_ofic jak i z komendy AT_ogps.

A jakie to komendy do resetowania?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Min at&f ale były jeszcze jakieś inne, najłatwiej będzie je w <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> znaleźć. Ewentualnie gdzieś się krząta lista komend do optiona na forum.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ