Conan pisze:
A z innej beczki: testował już ktoś CDMA? Naprawdę działa?
Ja testowałem i działa bardzo dobrze .
I tak jak ktoś napisał wyżej ,że pewnie dowiedzieli się z tego forum ( i teraz mówią oficjalnie ,że działa ) .Bo na początku to nawet nie wiedzieli ,że coś takiego jest jak CDMA . Nawet na umowie nie ma nic ,że jest CDMA a to przecież atut jak dla nich - nie ? Po prostu sprzedają i nie wiedzą co . Nie wiedzą jakie jest transfer po przekroczeniu limitu (raz mówią "6 kilo" potem 64Kb/s a innym razem "Obniżenie transferu może być ale nie musi "

wiele innych rzeczy .
Już mam dośc tego BOK'u . Po tym jak pani na infolini nie wiedziała co to jest kompresja danych i wzięła ode mnie numer by oddzwonić z odpowiedzią . Już 3 raz z rzędu tak było i ani razu nie oddzwoniła

Śmiechu warte . Sama proponuje a potem nie oddzwania . Żenada
A poza tym nie mogę się nawet doprosić faktury

. Już miesiąc korzystam z neta i nie mam faktury . Nie wiem czy w ogóle zauważyli ,że podpisali ze mną umowę ? (wcale bym się nie zdziwił) Raz mówili że dostanę fakturę 01-11-2009 potem ,że 15-11-2009 a już mamy 22-11-2009(mija miesiąc od podpisania umowy ) i faktury jak nie miałem tak nie mam . A potem może przyślą mi za dwa miesiące z góry ? To od razu przenoszę się do Orange . Już mam dość . Najprawdopodobniej jeszcze napiszę skargę na ten BOK do jakiegoś zarządu tej formy "krzak" ? Ehhh krew człowieka zalewa ...
Ogolnie sam net chodzi nieźle . Ale cała reszta do bani
krystianb pisze:Aktywowali mu VPN (zapewne przez bok orange) i tyle. Każdy się będzie musiał prosić.
Może lepiej jak by kazali odrazu dzwonić do Orange było by szybciej . Bo znając ich wiedze i zaangażowanie to może to długo potrwać . Oczywiście jak na infolini Multimo ktoś zechce łaskawie odebrać telefon
Zastanawiam się jeszcze , czy jeżeli nie będą chcieli udostępnić VPN'a to można zerwać umowe na czas nie określony bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów ? . Z powodu, iż nie pisali o tym w umowie i uzytkownicy mogą czuć się oszukani , gdyż sprzedają niepełnowartościową uslugę o której nie poinformowali ? A w regulaminie też nie widziałem o tym zapisku .
Trzeba będzie chyba zadzwonić do Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów i zapytać jaka jest szansa. Co wy na to ?