problem z internetem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
problem z internetem
Witam.Mam wielki problem i nie mam pojecia jak go rozwiazac.A wiec tak:Kupilem niedawno nowa plyte glowna Asus M3A32-MVP Deluxe,odpielem stara i zamontowalem ta.Wszystko dzialalo elegancko.Podlaczam kabel od stalego lacza i wpisuje IP.Polaczenie jest ale internetu nie ma,dodam jeszcze ze gg tez nie ma.Nie wiem o co moze chodzic.Jezeli ktos ma jakis pomysl bylbym ogromnie wdzieczny.Pozdrawiam i z gory dziekuje
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: problem z internetem
Jaki masz internet?? Najprawdopodobniej będziesz musiał sklonować adres MAC starej karty sieciowej.
Nie pomagam poza forum.
-
Internet jest radiowy dokladnie 1mb/s.Co znaczy sklonowac adres MAC??
-
Wkręcasz kabel do karty radiowej czy normalnie RJ-45 do karty sieciwoej??bialas661 pisze:Internet jest radiowy dokladnie 1mb/s.
Stary adres z karty sieciowej skopiować i wpisać na miejsce nowego.Służą do tego specjalne programy. Możesz też zadzwonić do operatora i podać nowy adres MAC.bialas661 pisze:Co znaczy sklonowac adres MAC??
Nie pomagam poza forum.
- Cari
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Klonowanie MAC jest przydatne ,gdy usługodawca wiąże połączenie z konkretynym adresem MAC dzieki klonowaniu możesz ponownie mu przypisać bez konieczności rejestrowania go u operatora sieci 

-
Normalnie wkladam RJ-45 do karty sieciowej zintegrowanej.Mozesz podac nazwe tego programu i po krotce opisac jak i co mam po koleji zrobic.Jestem laikiem w tych sprawach i trzeba mi wszystko lopatologicznie przedstawiac.Dzieki Ci za zainteresowanie,niejeden by nie pomogl.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Lepiej przedzwonić do dostawcy i opowiedzieć sytuację. Będzie wiedział co zrobić.
-
Czyli twierdzisz ze samogdzielnie bede mial problemy??
-
Tak jak pisze Jo_gurt, dzwonisz do dostawcy on zmienia adres, lub ściągnij ten program i po prostu zmień adres.
Potrzebował będziesz do tego starego adresu, który miał połączenie z internetem. Żeby sprawdzić stary MAC wchodzisz w start-uruchom-cmd-ipconfig/all, adres MAC to adres fizyczny.
Drugi sposób na sprawdzenie adresu MAC to start-uruchom-cmd-getmac.
http://www.tylkoprogramy.pl/mac,address,changer.php
Potrzebował będziesz do tego starego adresu, który miał połączenie z internetem. Żeby sprawdzić stary MAC wchodzisz w start-uruchom-cmd-ipconfig/all, adres MAC to adres fizyczny.
Drugi sposób na sprawdzenie adresu MAC to start-uruchom-cmd-getmac.
http://www.tylkoprogramy.pl/mac,address,changer.php
Nie pomagam poza forum.
-
Napiszcie czy dobrze zrozumialem.Spisuje adres MAC z tej karty na ktorej dziala net potem instaluje program na nowym kompie i wpisuje tam ten adres ze starej karty i uruchamiam.Zgadza sie??
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Nie. Twierdzę: po co kombinować jak można zrobić to zgodnie ze "sztuką"?bialas661 pisze:Czyli twierdzisz ze samogdzielnie bede mial problemy??
-
Dokładnie tak. Tylko wpisz dobry adres MAC.bialas661 pisze:Napiszcie czy dobrze zrozumialem.Spisuje adres MAC z tej karty na ktorej dziala net potem instaluje program na nowym kompie i wpisuje tam ten adres ze starej karty i uruchamiam.Zgadza sie??
Nie pomagam poza forum.
-
Wielkie dzieki wam.Poratowaliscie mnie :)Sam bym do tego w zyciu nie doszedl
[ Dodano: 2010-01-29, 18:21 ]
Aha jeszcze jedno.Jezeli zrobie to przez ten program na tej nowej karcie i potem bedzie format to czy bede musial powturzyc ten zabieg??
[ Dodano: 2010-01-29, 18:21 ]
Aha jeszcze jedno.Jezeli zrobie to przez ten program na tej nowej karcie i potem bedzie format to czy bede musial powturzyc ten zabieg??