iPlus - huawei e169 - problem z połączeniem

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
abe656
Początkujący użytkownik forum

iPlus - huawei e169 - problem z połączeniem

Post autor: abe656 »

Witam.

Już prawie od tygodnia nie mogę połączyć się z iPlusem. Teoretycznie są dwie kreski zasięgu, czyli normalnie, ale przy próbie połączenia wyskakuje okienko, by iPlus połączył się z CSD. Próbowałem utworzyć połączenie sieciowe, według poradnika na forum, ale przy "rejestrowaniu komputera w sieci" zaczyna się dłużej wczytywać i potem wyskakuje błąd. Aha, próbowałem usunąć iPlus Managera, ale wtedy kasuje też sterowniki modemu, przez co ten nie jest wykrywany. Co robić?
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: iPlus - huawei e169 - problem z połączeniem

Post autor: Jaco »

.
abe656 pisze:Co robić?
Wypróbuj <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
abe656

Jaco pisze:Wypróbuj »Top NetInfo«
Wypróbowałem, ale niestety pojawia się błąd. Mimo że postępowałem tak, jak pokazane jest w graficznym poradniku, to wyskakuje coś takiego:
Obrazek
Awatar użytkownika
Jaco

Zainstaluj same iPlus Menagera. Jeśli masz PIN wyłącz go lub uruchom aplikację iPlusa ,wpisz kod PIN,karta się zaloguje do sieci. Zamknij aplikację iPlusa. Otwórz właściwości urządzenia w menadżerze urządzeń i zrób kwerendę modemu. Jeśli będzie ok to zrób <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> i spróbuj się połączyć. Czy ten iPlus jest na kartę? Może rzeczywiście jest brak środków na koncie. Wpisz również prawidłową komendę dodatkową.
abe656

Zrobiłem wszystko tak, jak mówiłeś, ale ciągle bez zmian. iPlus jest na abonament, więc to nie to.
Awatar użytkownika
Jaco

Czy kwerendę modem przechodzi prawidłowo? Możesz z tej karty połączyć się z netem wkładając ją do telefonu?
ODPOWIEDZ