Muli net...
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Muli net...
Witam
Od soboty mi strasznie muli net że nawet ''ubogie'' strony graficznie ledwo się wczytują... pisałem maila do dostawcy ale do tej pory ( od soboty ) nikt się nie odzywał do mnie . Znów w pewnym sensie olali ( kiedyś też pisałem i nic ) . Posiadam Ruter i AP nie wiem czy to z powodu zimy ( jak padał śnieg to net dobrze chodził )czy może oni mają zbyt dużo klientów upchanych . Mieszkam jakieś 300m od odbiornika ich głównego . Czy może to spowodowane że już nie podłączają neta z antenami 2,4 tylko 5 GHz ?? nie dawno chciałem się przenieść ale teraz nie ma jak zaśnieżony dach;/ . Mam do nich dzwonić i upominać ? umowa moja wygasła i teraz mam bez umowy ( póki nie podłączą tego 5ghz ) na owej umowie jest że jeśli 48 h mam kłopoty z netem a oni nic nie robią to mam odliczone ileś tam od abonamentu tylko umowy nie ma...
Od soboty mi strasznie muli net że nawet ''ubogie'' strony graficznie ledwo się wczytują... pisałem maila do dostawcy ale do tej pory ( od soboty ) nikt się nie odzywał do mnie . Znów w pewnym sensie olali ( kiedyś też pisałem i nic ) . Posiadam Ruter i AP nie wiem czy to z powodu zimy ( jak padał śnieg to net dobrze chodził )czy może oni mają zbyt dużo klientów upchanych . Mieszkam jakieś 300m od odbiornika ich głównego . Czy może to spowodowane że już nie podłączają neta z antenami 2,4 tylko 5 GHz ?? nie dawno chciałem się przenieść ale teraz nie ma jak zaśnieżony dach;/ . Mam do nich dzwonić i upominać ? umowa moja wygasła i teraz mam bez umowy ( póki nie podłączą tego 5ghz ) na owej umowie jest że jeśli 48 h mam kłopoty z netem a oni nic nie robią to mam odliczone ileś tam od abonamentu tylko umowy nie ma...
Ostatnio zmieniony 2010-02-16, 14:26 przez Aifam, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Muli net...
Sprawdzałeś w spamie na poczcie czy coś jest?Aifam pisze:Od soboty mi strasznie muli net że nawet ''ubogie'' strony graficznie ledwo się wczytują... pisałem maila do dostawcy ale do tej pory ( od soboty ) nikt się nie odzywał do mnie . Znów w pewnym sensie olali ( kiedyś też pisałem i nic ) .
Najwidoczniej 2.4 jest zapchane i temu tak chodzi.Aifam pisze:Czy może to spowodowane że już nie podłączają neta z antenami 2,4 tylko 5 GHz ?
Jak to bez umowy? Na "dziko"? Nie przeszła może umowa na czas nieoznaczony?Aifam pisze:umowa moja wygasła i teraz mam bez umowy
Jak nie ma w ogóle umowy to jaka jest podstawa do płacenia rachunków?Aifam pisze:na owej umowie jest że jeśli 48 h mam kłopoty z netem a oni nic nie robią to mam odliczone ileś tam od abonamentu tylko umowy nie ma...
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Użytkownik forum
No tak faktycznie przeszła ale chce nową bo teraz jest promocja... i lepsze warunki zaraz do nich za dzwonie niech coś z tym robią płacę za neta żeby można było go używać płynnie a nie czekać 10 min żeby się strona załadowała...
edit
zadzwoniłem powiedziałem że mi net muli ten żeby nazwisko podać podałem i mówi zaraz sprawdzimy co się stało że tak jest mówię dobra poczekam...cisz cisza cisza... i .... rozłączenie się.... a internet dalej muli
edit
zadzwoniłem powiedziałem że mi net muli ten żeby nazwisko podać podałem i mówi zaraz sprawdzimy co się stało że tak jest mówię dobra poczekam...cisz cisza cisza... i .... rozłączenie się.... a internet dalej muli

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Moim zdaniem powinieneś w takim zmienić dostawcę. Co robiłeś do tej pory aby wykluczyć że problem jest po twojej stronie (sprzęt, oprogramowanie)?Aifam pisze:zadzwoniłem powiedziałem że mi net muli ten żeby nazwisko podać podałem i mówi zaraz sprawdzimy co się stało że tak jest mówię dobra poczekam...cisz cisza cisza... i .... rozłączenie się.... a internet dalej muli
-
- Użytkownik forum
Chyba to nie u mnie problem leży . Jeśli chodzi co zrobiłem to chodziłem patrzeć antenę że może śnieg zasypał ale było śniegu podłączyłem wszystkie kabelki jeszcze raz... . Na forum mojego miasta spytałem ludzi i jedna osoba też pisała że ostatnio muli i u niego... .
-
- Początkujący użytkownik forum
Rozwiązanie może i dziwne, ale u mnie raz czy dwa w podobnej sytuacji rozwiązało problem w 100%-ach - reinstal systemu.
-
- Użytkownik forum
Dziś dostałem maila od dostawcy mają problem z nadajnikiem u siebie i w taka pogodę nie mają jak tego naprawić dopiero za 2tyg mają się z tym uporać . Zaproponowali za te ''problemy'' marzec za free nie muszę płacić