Pocket Pc - problem z BT

Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
edek900
Początkujący użytkownik forum

Pocket Pc - problem z BT

Post autor: edek900 »

Witam, mam taki problem z moim pocketem mianowicie nie mogę go skonfigurować aby móc korzystać z bluetooth, niby wszystko jest ok ale nie widzi on jakiegoś portu i przez to nie widzi żadnych urządzeń aby przesłać dane.

Może ktoś mógłby pomóc... :cry:

[ Dodano: 2010-02-12, 22:09 ]
:/ naprawde nikt się na tym nie zna.... :cry:

dziś na przykład wyszukał mi drugi telefon ale tyle, przesłać danych już się nie dało, a np. zestawu słuchawkowego bluetootha już nie widział, a kupiłam taki co jest kompatybilny z nim, no nie wiem co już z nim robić :gwiazdki:
Ostatnio zmieniony 2010-02-12, 15:10 przez edek900, łącznie zmieniany 2 razy.
edek900

Re: Pocket Pc - problem z BT

widzę, że albo źle wytłumaczyłam, albo nikt nie potrafi mi pomóc. Ja dalej grzebie w necie szukając rozwiązania i natknęłam sie na jakiś dziwny program o nazwie BlueSoleil i chciałabym zapytać czy on może mieć coś wspólnego z nie działajcym bluetoothem na moim qteku?
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

edek900 pisze:natknęłam sie na jakiś dziwny program o nazwie BlueSoleil
To program do komunikacji telefonu z komputerem. U ciebie telefon (Pocket PC) nie widzi w ogóle innych telefonów. Masz ustawiony tryb widoczny (publiczny) w telefonie (Pocket PC)
edek900

Jaco pisze:U ciebie telefon (Pocket PC) nie widzi w ogóle innych telefonów. Masz ustawiony tryb widoczny (publiczny) w telefonie (Pocket PC)
tak, jest ustawiony tryb widoczny i jak włączam żeby szukał innych urządzeń to nie widzi żadnego chociaż powinien, natomiast w odwrotną stronę inny telefon widzi Pocketa tylko wysłać nic nie mogę na niego. nie znam się na tym telefonie, myślałam, że moze jakiś program jest potrzebny żeby ten blutooth działał poprawnie ...
Awatar użytkownika
Jaco

Być może w twoim służy tylko do komunikacji z komputerem a nie do przesyłania plików między telefonami. Czy udaje się nawiązać połączenie z komputerem? Da się tam przesyłać pliki.

[ Dodano: 2010-02-18, 13:09 ]
Jaki to model Pocket ?
Ostatnio zmieniony 2010-02-18, 13:09 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
baxxxio
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: baxxxio »

edek900 pisze:zestawu słuchawkowego bluetootha już nie widział
A zestaw sluchawkowy wlaczylas do parowania ? (przystrzymujesz zazwyczaj 3-5 sekund przy wlaczaniu) Wtedy sluchawka jest widoczna dla urzadzenia.

BT lubi platac figle niewprawionym w boju uzytkownikom.
Polecam forum.pdaclub.pl w takich sprawach ;)
edek900

Jaco pisze:Czy udaje się nawiązać połączenie z komputerem? Da się tam przesyłać pliki.
przez kabel i program ActiveSync jest połączenie i tak mogę do niego przenosić różne pliki
Jaco pisze:Jaki to model Pocket ?
to qtek 2020
baxxxio pisze:A zestaw sluchawkowy wlaczylas do parowania ? (przystrzymujesz zazwyczaj 3-5 sekund przy wlaczaniu) Wtedy sluchawka jest widoczna dla urzadzenia.
tak, wszystko jest ok, bo spawdzałam równocześnie z telefonem koleżanki i jej wykrywa tą słuchawke tylko, że to nokia była, zresztą czytałam w necie, że model BH 104 jest kompatybilny z qtekiem 2020 więc nie wiem w czym jest problem
edek900

już nieaktualne. problem rozwiązany. do zamknięcie :)
Awatar użytkownika
Jaco

edek900 pisze:problem rozwiązany.
Napisz dla potomnych jaka była przyczyna.
edek900 pisze:do zamknięcie
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a> gdyż zawsze ktoś może ma taki sam problem i wszelkie rozwiązania nie dają efektu. Wówczas można się dopisać aby nie zakładać nowego identycznego tematu robiąc śmietnik na forum.
edek900

Jaco pisze:Na tym forum »<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>« gdyż zawsze ktoś może ma taki sam problem i wszelkie rozwiązania nie dają efektu. Wówczas można się dopisać aby nie zakładać nowego identycznego tematu robiąc śmietnik na forum.
w takim razie przepraszam, już rozumiem
Jaco pisze:Napisz dla potomnych jaka była przyczyna.
sprawa wygląda następujące, qtek 2020 jest telefonem, który nie może wysyłać plików pomiędzy innymi telefonami dlatego nie znajduje innych telefonów, przez blutootha może wyszukać tylko i wyłącznie słuchawki bezprzewodowe, a kompatybilne z nim są BH 102 i BH 104 :ok:

podobno jest to aby zapobiec piractwu, taka sama opcja jest iPhona :)
Awatar użytkownika
Jaco

edek900 pisze:qtek 2020 jest telefonem, który nie może wysyłać plików pomiędzy innymi telefonami dlatego nie znajduje innych telefonów, przez blutootha może wyszukać tylko i wyłącznie słuchawki bezprzewodowe, a kompatybilne z nim są BH 102 i BH 104
Dzięki za informację :ok:
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

edek900 pisze:sprawa wygląda następujące, qtek 2020 jest telefonem, który nie może wysyłać plików pomiędzy innymi telefonami dlatego nie znajduje innych telefonów, przez blutootha może wyszukać tylko i wyłącznie słuchawki bezprzewodowe, a kompatybilne z nim są BH 102 i BH 104
Trzeba by mu rom zmienić na jakiś bardziej ludzki. Teraz popatrzyłem to nawet podobno xda wypuściło WM 6 na ten sprzęcik.
Więcej pewnie pomogą na forum.pdaclub.pl Ale na pewno da się przywrócić mu pełnego BT.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
edek900

krystianb pisze:Więcej pewnie pomogą na forum.pdaclub.pl Ale na pewno da się przywrócić mu pełnego BT.
dziękuje :roll:
ODPOWIEDZ