Bez kabli
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Bez kabli
Witam serdecznie, mam do was takie pytanko ( zgóry przepraszam z byki ale tak to bywa )
Więc kumpel zakłada neta To bendzie neostrada , dostanie router na ban jakis TP Linka i ja mieszkam pientro nirzej i chcialbym z nim tesz wspułdzielic ale niechcem rzadnych kabli
jaki musze kupic ACCES POINT aby odbierał sygnał z tamtego routera i rozsyłał sygnał na mój dom mam dwa laptopy z wifi proszę o rade jak się dowiem coś na temat tego toutera to dam znac
Więc kumpel zakłada neta To bendzie neostrada , dostanie router na ban jakis TP Linka i ja mieszkam pientro nirzej i chcialbym z nim tesz wspułdzielic ale niechcem rzadnych kabli
jaki musze kupic ACCES POINT aby odbierał sygnał z tamtego routera i rozsyłał sygnał na mój dom mam dwa laptopy z wifi proszę o rade jak się dowiem coś na temat tego toutera to dam znac
Ostatnio zmieniony 2010-03-08, 19:02 przez adhd23, łącznie zmieniany 2 razy.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Bez kabli
Jeśli chcesz tylko jedno urządzenie, to możesz kupić np. Ovislinka G.DUO - to de facto 2 AP w jednej obudowie. W innym przypadku będziesz musiał kupić 2 osobne AP, połączyć skrętką i jeden ustawić w tryb client a drugi AP. Oczywiście są jeszcze rozwiązania typu universal repeater, ale one nie zawsze działają jak trzeba.adhd23 pisze:jaki musze kupic ACCES POINT aby odbierał sygnał z tamtego routera i rozsyłał sygnał na mój dom
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Ale regulamin mówi co innego. Korzystając z przeglądarki FF sama podkreśla ci błędy i wystarczy je poprawić. Aż nie chce się pomagać takim userom.adhd23 pisze:( zgóry przepraszam z byki ale tak to bywa )

- Matiz2401
- Obserwowany
A tak poza tym to chyba nielegalne dzielenie Neostrady poza swój teren zamieszkania...
Ale popieram kolegę @Blido G.DUO rządzi...
Tylko cena trochę wygórowana ale za super sprzęt się opłaca...
Ja kupiłem za 177,50zł (na Allegro)...
Ale popieram kolegę @Blido G.DUO rządzi...

Ja kupiłem za 177,50zł (na Allegro)...
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Nie nielegalne, tylko zabronione przez regulamin swiadczenia usług TP. A to różnica. Złamanie go skutkuje (w teorii) zerwaniem umowy z winy abonenta, ale to martwy przepis z co najmniej trzech powodów. Po pierwsze wątpliwe aby TP tak ochoczo pozbywała się klientów, po drugie nigdy w przeszłości się nie zdarzyło, aby TP zerwała umowę z tego powodu a po trzecie celowe udostępnienie Neo poza lokal jest w przypadku WiFi nie do udowodnienia. Ktoś przecież mógł wykraść hasło i się podłączyć.Matiz2401 pisze:A tak poza tym to chyba nielegalne dzielenie Neostrady poza swój teren zamieszkania...
I tak taniej niż 2 dobrej marki AP.Matiz2401 pisze:Tylko cena trochę wygórowana ale za super sprzęt się opłaca...
- Matiz2401
- Obserwowany
Matiz2401 pisze:A tak poza tym to chyba nielegalne dzielenie Neostrady poza swój teren zamieszkania...
Faktycznie źle napisałem...Blido pisze:Nie nielegalne, tylko zabronione przez regulamin swiadczenia usług TP. A to różnica.

Ja nie chce być wnikliwy...

A jeśli ktoś wyceluje antenę dokładnie w kierunku anteny odbiorczej,
no to na pewno hasło zostało skradzione i nie współdzielą internetu ze sobą...
![:]](./images/smilies/splash.gif)
A co do G.DUO to świetny jest jako "Router", "Client" i "AP"...
Sam go używam...

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ano tak to bywa.adhd23 pisze:zgóry przepraszam z byki ale tak to bywa

Masz FF i nie szanujesz nas.

[mod]
Mam dosyć takich byków i jeszcze z takim tekstem.
[/mod]
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.