Może ktoś wie jaki to access point?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
pyciak
Początkujący użytkownik forum

Może ktoś wie jaki to access point?

Post autor: pyciak »

Witam

Posiadam do sprzedania access point, chciałbym go wystawić na allegro lecz nie wiem jaki to model :) jest bez obudowy

Ma 1x złącze rp-sma, 2xlan i rzecz jasna na zasilanie. Chipset RTL8181. Oprogramowanie AP PRO.

W ustawieniach mode bridge/router
W ustawieniach wireless tryby AP Access Point / AdHoc Station/ APC Infrastructure Client / P2P Bridge/Bridge Slave / Bridge Master

Podsyłam kilka zdjęć jeśli ktoś wie jaki to model proszę podpowiedzieć.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Może ktoś wie jaki to access point?

Post autor: Patryk »

pyciak, na mój gust to Ovislink WL-1120AP - miałem kiedyś takiego, one były sprzedawane przez producentów alternatywnego oprogramowania (właśnie jak APPro) też bez obudów, do montażu w puszkach outdoorowych.
pyciak

Patryk pisze:pyciak, na mój gust to Ovislink WL-1120AP - miałem kiedyś takiego, one były sprzedawane przez producentów alternatywnego oprogramowania (właśnie jak APPro) też bez obudów, do montażu w puszkach outdoorowych.
Wielkie dzięki, masz rację bo dzięki twojej podpowiedzi trafiłem na poniższą stronę i wszystko jest jasne.

http://henku.ayz.pl/Interfejs_RS232_do_ ... 120AP.html

Dzięki :zdrowko:
Awatar użytkownika
KrissTofferr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: KrissTofferr »

AirLive WL-1120AP AP / Bridge / Client Radio ma tylko 802.11b czyli 11Mbps.

Tutaj są zawet zdjęcia płytki takie same jak zrobiłeś http://www.cipis.net/ovislink/1120AP/
pyciak

Teraz przynajmniej będę wiedział co sprzedaje :]
pyciak

Mam jeszcze jedno pytanie co do powyższego access pointa. Wyczytałem że posiada on funkcję repeatera. No więc mam w domu TP-Link TD-W8901G który rozdziela netię na łączu tp 1mb. Jest on na parterze gdzie jest także laptop który odbiera od niego sygnał. Piętro wyżej mam komputer stacjonarny podłączony do routera kablem. Wszystko chodzi fajnie.
Ale mam także nokie n95 przez którą odbieram sygnał na piętrze(piętro wyżej od routera). Niestety łapie sygnał tylko w dwóch pomieszczeniach a w dalszej części piętra już nie.
I otóż czy mogę tak skonfigurować tegoż access pointa aby wzmacniał sygnał na piętrze dla mojej nokii n95? Do access pointa podłączyłem antenę i próbowałem konfigurować ale coś mi nie wychodzi.
Proszę o pomoc ;)
ODPOWIEDZ