SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)
Witam. Mam taki problem. Otóż chciałem zamówić OFP z modemem anydata przez stronę orange. Jednakże nie mogę przejść przez moment sprawdzania zasięgu. Mieszkam na wsi a tam nie ma ulic. Lecz system domaga się podania ulicy. Próbowałem wielu opcji lecz zawsze pojawiał się komunikat: Błąd połączenia z serwisem walidacyjnym. W mieście jest ok . Proszę o pomoc
Można spróbować: jako ulicę wpisać nazwę miejscowości w której się mieszka, a jako miejscowość wpisać nazwę miejscowości w której jest poczta tzn miejscowość do której jest przypisany kod pocztowy.
Próbuje się wtedy gdy jest niezbędna potrzeba. Nie odpowiadamy (a przynajmniej ja) za programy Orange natomiast był to jakiś pomysł i chęć pomocy. Jakoś nie zauważyłem żeby były inne pomysły ...?
arekmelerski lepiej nie pójśc do salonu i wziąść na próbę? Przy okazji sprawdzisz osiągi i to czy w ogóle opłaca sie brać.
Zobacz jeszcze na mapce na stronie http://mapa.btsearch.pl/. Zobacz ile jest tak pi razy drzwi do najbliższego przekaźnika CDMA. I napisz ile. Znalazłam Ogrodzieniec ale napisałeś że to jest wieś bez ulic a takowe znalazłam wiec chyba nie to.
To jest na pewno Ogrodzieniec, w woj. Warmińsko - Mazurskim. Z tego co widzę, to najbliższa stacja bazowa CDMA Orange, znajduje się w Goryniu, ~5,7 km, od Ogrodzieńca.