Play Online 3G czasami na 2G
Moderator: Moderatorzy
-
- ### BAN ###
Play Online 3G czasami na 2G
Gdzieś na tym forum czytałem że z 1 na 100 przypadków można się zalogować z 3G na 2G.
Moje pytanie czemu tak jest?
Odblokują 2G dla Play Online?
Moje pytanie czemu tak jest?
Odblokują 2G dla Play Online?
-
- Stały użytkownik forum
Re: Play Online 3G czasami na 2G
Potwierdzam mi 2G (Edge) chodzi w Playu na Sierra 885, niby nie powinno a chodzi.
EDIT : Oczywscie mowa o Play Online na Abo ale na karte tez mi chodzilo.
EDIT : Oczywscie mowa o Play Online na Abo ale na karte tez mi chodzilo.
Ostatnio zmieniony 2010-04-26, 17:54 przez Speedstar, łącznie zmieniany 1 raz.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Play Fresh, czy Play Online, bo jest to duża różnica.Speedstar pisze:Potwierdzam mi 2G (Edge) chodzi w Playu
-
- Użytkownik forum
Mi też chodzi Play Online na Kartę - od grudnia 2008.
- mossberg
- Początkujący użytkownik forum
drozda jesteś pewien? Logowałeś się czy tylko widziałeś "sygnał"?
Bo dla mnie to co najmniej mało prawdopodobne...
Umowa roamingowa z Polkomtelem nie obejmuje transmisji danych, a P4 nie stawia stacji 2G więc jak by to było możliwe?
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-05-06, 08:08 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Umowa roamingowa z Polkomtelem nie obejmuje transmisji danych, a P4 nie stawia stacji 2G więc jak by to było możliwe?
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2010-05-06, 08:08 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-05-06, 07:08 przez mossberg, łącznie zmieniany 1 raz.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Możliwe, tylko do mało której stacji bazowej można w Play Online zalogować się do EDGE'a. Mi osobiście to się nie udało,mossberg pisze:drozda jesteś pewien? Logowałeś się czy tylko widziałeś "sygnał"?
Stawia, tzw. E-GSM.mossberg pisze:a P4 nie stawia stacji 2G więc jak by to było możliwe?
Ostatnio zmieniony 2010-05-06, 09:12 przez sp6huk, łącznie zmieniany 1 raz.
- DJ1910
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Umowa roamingowa jak najbardziej obejmuje transmisje danych na rzecz Play przez sieć Polkomtela, tyle że takie coś nie działa na kartach abonamentowych PLAY ONLINE. Czemu to wiadomo, koszty rozliczeń
Od święta zdarza się że mając abo na neta w Play uda się zalogować do BTSa 2G, ale tylko wtedy gdy jest to BTS należący do Play.
W przypadku pakietów internetowych dołączanych do Abo czy też kart Play Fresh (Czyli usługa PLAY ONLINE W TELEFONIE), normalnie można korzystać z neta poprzez nadajniki 2G.
Jeśli jest to nadajnik należący do Play, to normalnie dane schodzą z pakietu, jesli natomiast jest to połączenie poprzez nadajnik 2G Plus'a, to kasa za dane leci z konta, lub jest doliczana do abonamentu (stąd warto wyłączyć sobie możliwość korzystania z neta w roamingu krajowym)

Od święta zdarza się że mając abo na neta w Play uda się zalogować do BTSa 2G, ale tylko wtedy gdy jest to BTS należący do Play.
W przypadku pakietów internetowych dołączanych do Abo czy też kart Play Fresh (Czyli usługa PLAY ONLINE W TELEFONIE), normalnie można korzystać z neta poprzez nadajniki 2G.
Jeśli jest to nadajnik należący do Play, to normalnie dane schodzą z pakietu, jesli natomiast jest to połączenie poprzez nadajnik 2G Plus'a, to kasa za dane leci z konta, lub jest doliczana do abonamentu (stąd warto wyłączyć sobie możliwość korzystania z neta w roamingu krajowym)