Problem z zasięgiem sieci wifi w domu!!
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Problem z zasięgiem sieci wifi w domu!!
Witam,
Mam taki problem posiadam modem z wbudowanym routerem od orange(usługa orange dla firm pro), ale mam problem z zasięgiem wifi. Mieszkam w domku jednorodzinnym a router jest na strychu. W pomieszczeniach na górze zasięg jest dobry, ale w pomieszczeniach na dole zasięg jest słaby lub w ogóle go nie ma . Pomyślałem więc żeby połączyć tego routera od orange skrętką z dodatkowym routerem i dopiero rozsyłać sygnał na dole. Czy to by coś pomogło?? Jeśli tak to czekam na pomoc jak to skonfigurować oraz na propozycję dodatkowego routera.
Mam taki problem posiadam modem z wbudowanym routerem od orange(usługa orange dla firm pro), ale mam problem z zasięgiem wifi. Mieszkam w domku jednorodzinnym a router jest na strychu. W pomieszczeniach na górze zasięg jest dobry, ale w pomieszczeniach na dole zasięg jest słaby lub w ogóle go nie ma . Pomyślałem więc żeby połączyć tego routera od orange skrętką z dodatkowym routerem i dopiero rozsyłać sygnał na dole. Czy to by coś pomogło?? Jeśli tak to czekam na pomoc jak to skonfigurować oraz na propozycję dodatkowego routera.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Problem z zasięgiem sieci wifi w domu!!
Nie potrzeba routera, tylko AP, np. TL-Link TLWA500G.
Konfiguracja standardowa - wyłączasz serwer DHCP na access poincie, i ustawiasz jego adres IP np. na 192.168.0.254
Konfiguracja standardowa - wyłączasz serwer DHCP na access poincie, i ustawiasz jego adres IP np. na 192.168.0.254
-
- Stały użytkownik forum
A jakbym podłączył tego AP skrętką z routerem to by to działało??Nie potrzeba routera, tylko AP, np. TL-Link TLWA500G.
Co to znaczy konfiguracja standardowa? Jak ustawić tego AP żeby poprawiał sygnał wifi na dole i żeby działał internet.?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Właśnie tak się robi.spiderman3 pisze:A jakbym podłączył tego AP skrętką z routerem to by to działało??
[ Dodano: 2010-05-06, 22:54 ]
To znaczy, że konfiguruje się jak każdy inny access point.spiderman3 pisze:Co to znaczy konfiguracja standardowa?
[ Dodano: 2010-05-06, 22:55 ]
To już musisz sam wypraktykowaćspiderman3 pisze:Jak ustawić tego AP żeby poprawiał sygnał wifi na dole i żeby działał internet.?
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jakoś z tymi wszystkimi trybami pracy nowych AP to ludzie zapomnieli do czego pierwotnie to urządzenie służy