orange - problemy techniczne , rozwiązanie umowy

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
piotrek28
Początkujący użytkownik forum

orange - problemy techniczne , rozwiązanie umowy

Post autor: piotrek28 »

Witam,
mam problemy w sieci Orange tzn. notorycznie nie mogę się z nikim skontaktować ponieważ pojawia się komunikat sieć chwilowo zajęta, kontaktowałem się z Orange, zgłaszałem wielokrotnie problem i otrzymywałem odpowiedź :
stacje bazowe zapewniające zasięg w tej lokalizacji są bardzo przeciążone dlatego połączenia po zestawieniu są często przekierowywane na bardziej odległe nadajniki, stąd problemy, poprawa nastąpi najwcześniej w IV kwartale 2010 r. Przepraszamy za utrudnienia.

Mam serdecznie dość danej sytuacji, chcę jak najszybciej zmienić operatora, chcę się zorientować jaka jest podstawa prawna dot. do rozwiązania umowy z winy operatora, gdzie mogę znaleźć taką informację, z góry dziękuje za pomoc
pozdrawiam , Piotr
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: orange - problemy techniczne , rozwiązanie umowy

Post autor: Patryk »

Polecam lekturę regulaminu świadczenia usług telekomunikacyjnych w sieci PTK Centertel (u innych operatorów są identyczne zapisy) - operator świadczy usługi w zależności od istniejących warunków technicznych.
Zaakceptowałeś ten zapis, więc bardzo trudno będzie czegokolwiek dochodzić.
To jest sieć ruchoma i z jej natury wynika, że liczba użytkowników na danej stacji jest zmienna > mogą wystąpić podobne problemy.

Pozostaje rozwiązanie umowy i zapłata kary, lub spłacenie abonamentu do końca.

edit - zapomniałem dodać, że jeśli masz taryfę z numerem geograficznym, np. Orange Strefa, to tu sprawa przedstawia się zupełnie inaczej i możesz śmiało dochodzić swoich praw.
Ostatnio zmieniony 2010-05-20, 16:38 przez Patryk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: orange - problemy techniczne , rozwiązanie umowy

Post autor: krystianb »

Ewentualnie szukanie chętnego na cesję umowy.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ