tp-link tl-wr340g jak ustawić i zaktualizować, sieć radiowa

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ircykk
Użytkownik forum

tp-link tl-wr340g jak ustawić i zaktualizować, sieć radiowa

Post autor: ircykk »

Witam mam router bezprzewodowy tp-link tl-wr340g i problem :) Mam internet bezprzewodowy na dachu antena 5ghz i kablem jak telefoniczny do domu jak podepne do pc kabel to internet hula bez konfiguracji.

Chcę mieć poprzez ten router po wifi w domu a do kompa stacjonarnego po kablu (lub po wifi, mam karte wifi w blaszaku). Przyszli goście od netu i ustawili i poszli ale to nie hula mi, jak coś pogrzebie po konfiguracji to czasem załapie wifi na pc a czasem nie, na komurce nie działa w cale.

Mam viste i pisze że połączono z siecią ale netu nie ma. Mam włączone automatyczne przydzielanie ip, wep mam hasło ale jak wyłącze też nie nie pomaga. Przeczytałem że trzeba update zrobić, mam plik bin na kompie ale nie wiem jak się aktualizuje router ma ktoś jakiś manual? Nie jestem lamer ale to mój pierwszy router i nie umiem ustawić...
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: tp-link tl-wr340g jak ustawić i zaktualizować, sieć radiowa

Post autor: sp6huk »

Jeżeli od anteny leci skrętka, a właściwie to od PoE, to weź wepnij ją w dowolny port LAN w routerze, i wyłącz serwer DHCP w ustawieniach routera.
ircykk
Użytkownik forum

Dobrze rozumiem mam wyłączyć i sam przydzielać ip?
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

ircykk pisze:Dobrze rozumiem mam wyłączyć i sam przydzielać ip?
Wyłącz serwer DHCP, podłącz tak jak napisałem, nic nie przydzielaj. Sprawdź czy działa.
ircykk
Użytkownik forum

Działa pięknie :) tak mi ustawili od netu więc myślałem że tak ma być. Ma to jakieś negatywne skutki wyłączenie tego?
ODPOWIEDZ