Soft Ap w Tp-Link TL-WN321G

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Iron112
Początkujący użytkownik forum

Soft Ap w Tp-Link TL-WN321G

Post autor: Iron112 »

Witam. Mój problem polega na tym, że nie wiem jak włączyć Soft Ap w/w karcie sieciowej. Bardzo proszę o wyjaśnienie mi tego, że tak powiem łopatologicznie :). Sterowniki mam z płyty dołączonej do karty. Czy te wystarczą czy trzeba sciągać jakieś inne? Proszę o odpowiedzi.
Pozdrawiam
Wojtek

[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-07-16, 16:12 ]
Spacja chyba nie gryzie? Po kropkach czy przecinkach wstawiamy spację!
Ostatnio zmieniony 2010-07-16, 15:11 przez Iron112, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Soft Ap w Tp-Link TL-WN321G

Post autor: Jo_gurt »

A masz takowy tryb w oprogramowaniu dołączonym do karty?
Iron112
Początkujący użytkownik forum

Re: Soft Ap w Tp-Link TL-WN321G

Post autor: Iron112 »

Według tego ma być :) , http://www.tp-link.com/products/product ... =TL-WN321G, pytanie tylko gdzie szukać? w menu kontekstowym? w ustawieniach? a być może trzeba sciągnać jakieś sterowniki albo oprogramowanie, tego właśnie nie wiem.

Pozdrawiam
Wojtek

[ Komentarz dodany przez: grzechu: 2010-07-16, 16:40 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>

[ Dodano: 2010-07-16, 22:39 ]
Witam ponownie.Widzę , że oprócz nauki poprawnej pisowni :), raczej niewiele się dowiem na temat, który zadałem w pierwszym poście, ale znalazłem rozwiązanie i podzielę się nim, a mianowicie: wystarczy zainstalować (wbrew instrukcji- która sugeruje instalację samych sterowników/driverów) sterownik/driver + TPLink Utilities, i wtedy po załadowaniu systemu, pojawia się ikona w zasobniku systemowym( oznaczającą uruchomioną aplikację TPLinka), trzeba ją kliknąć PPM i wybrać "switch to APMode", po czym pojawia się panel konfiguracji punktu dostępowego(w języku angielskim).
Pozdrawiam.
Wojtek
Ostatnio zmieniony 2010-07-16, 15:39 przez Iron112, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ