Linia przerywana to połączenie przez WIFI a linia ciągła to połączenie kablem
A chciałbym aby było tak jak narysowałem
Chodzi o to czy jeśli kupie TP LINK TL-WA500G to rozwiąże mój problem?
Najważniejsze jest to aby wszystkie kompy się widziały a w szczególności aby można było zalogować się na drukarkę 192.168.1.2 i aby z każdego kompa można było wejść na dysk PS3. Czyli aby wszystko było w jednej podsieci :-)
Ostatnio zmieniony 2010-09-20, 18:51 przez judam, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten WR543G tak nie będzie działał. Albo AP Client router albo Router AP. Nie może być równocześnie "odbiornikiem" i "nadajnikiem".
Na moje oko musisz dokupić 2x WA500G i spiąć w tryb "bridge" albo zamienić WR543G na Ovislink WL5470 w trybie Client (ma 4 porty LAN i pracuje jako switch) a do tego dodatkowe AP żeby było po WiFi też. Żadnych routerów.
nie rozumiem dlaczego 2x wa500? Czy jeden nie starczy? Wstawił bym go w miejsce "Co tutaj kupić" skonfigurował jako AP Client Bridge a do niego podpiął WR543G kablem jako Bridge i dalej by mi rozsyłał sygnał przez WIFI. Dobrze myśle ?? Czy zle ?
Mozecie mi to trosze jasniej wytlumaczyc bo nie bardzo rozumiem.
Powiedzmy ze u mnie jeden WR500G bylby jako odbiornik i wstawilbym go wmiejsce "Co tu mam kupić" to uzyskał bym na nim adres 192.168.1.10 ? A jesli tak to musiałbym pożniej dać switch i AP ale bez routera ?
A jesli kupie ten Ovislink WL5470 to będę mógł wyzucić ten moj WR546G całkowicie ?