problem z połączeniem z zabezpieczoną siecią wifi

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
chlopaczek
Początkujący użytkownik forum

problem z połączeniem z zabezpieczoną siecią wifi

Post autor: chlopaczek »

Witam forumowiczów,
byłbym naprawdę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu z internetem bezprzewodowym. Przechodząc do rzeczy, używam laptopa hp dv5 od około 2 lat który przez 3/4 tego okresu był połączony z internetem za pomocą wifi. Problemy zaczęły się około 6 mscy temu od tego czasu nie mogę się połączyć z sieciami zabezpieczonymi kluczem (niezabezpieczone nie stanowią żadnego problemu, laptop łączy się błyskawicznie, połączenie za pomocą kabla również super:D). Hasła/Klucze na pewno wpisuje poprawnie (najczęściej sam je ustawiałem).Używałem rożnych routerów (pentagramu, d-linka, obecnie t-link) na wszystkich ten sam efekt. :/
Będę wdzięczny za każdą sugestie i pomoc w rozwiązaniu problemu, pzdr
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: problem z połączeniem z zabezpieczoną siecią wifi

Post autor: Jo_gurt »

chlopaczek, kombinowałeś ze sterownikami? Jaki system? Coś było ostatnio zmieniane?
Awatar użytkownika
baxxxio
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: baxxxio »

Sprobuj tez odinstalowac i zanistalowac ponownie wireless asistanta.
chlopaczek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: chlopaczek »

odinstalowałem sterownik i zainstalowałem wersje ze strony HP (aktualna) już po wystąpieniu problemu,
na laptopie mam zainstalowana viste 32bit
w systemie nic nie grzebałem, nie zmieniałem itp (Jedynie mogła się zainstalować jakaś aktualizacja oprogramowania pobierana automatycznie).

Mogę dodać do opisu problemu ze sieci są pokazane jako dostępne, po wybraniu polecenia połącz, wpisuje klucz, pojawia się ramka z paskiem stanu i po dłuższej chwili system prosi mnie ponownie o podanie klucza... i tak można się bawić dłuższy czas.

co do wireless asistanta to nie mam pojęcia jak się do niego dobrac:/
ODPOWIEDZ