Tak tak ...Livebox I adapter Wifi. Chodzi o to że wifi znajduje się od liveboxa ze 3-4 metry, nie musi przenikać sygnał przez ścianę itd. a i tak potrafi się rozłączać. Głównie w grach internetowych nie ma szans na gre ze względu na spore lagi(nie Tibie i Metiny bo to nie dla mnie ) . Próbowałem skakać po kanałach i nic. W czym problem i czy da sie coś jeszcze z tym zrobić? Czy ponowne przeinstalowanie coś da?
Shelka pisze:W czym problem i czy da sie coś jeszcze z tym zrobić?
Zmienić adapter USB na inną kartę sieciową WiFi (sprawdzić na laptopie z wbudowanym WiFi) czy będzie tak samo.
Druga opcja to wymiana LB na coś innego chociażby Tp-Link TD-W8901G czy Linksys WAG54G2 (albo co tam możesz pożyczyć od kolegów/znajomych na testy).
No tak tyle że ja mam umowę w neo. I raczej tego Liveboxa musze mieć. Adapter mam Sagema XG-760N. Czy inny(lepszy) coś da i czy neo nie bedzie miała nic przeciwko?:)
Ale na testy możesz dowolny inny router adsl z WiFi podłączyć (na stałe również).
Shelka pisze: Czy inny(lepszy) coś da
Nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Musisz tylko pamiętać o rejestracji adresu MAC tego urządzenia w LB zgodnie z opisem w instrukcji przyciskiem "reg".
Szyfrowanie WEP niewiele zmienia (częściej WPA powoduje jakiekolwiek problemy). W tym przypadku stawiałbym na zawodnego Liveboxa, przecież to nawet nie jest router. Moim zdaniem warto wymienić pudełko na jakikolwiek router ADSL. Jak nie masz TV przez Liveboxa to nie ma problemu.