internet do laptopa

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
krzyzak74
Początkujący użytkownik forum

internet do laptopa

Post autor: krzyzak74 »

Witajcie. Prosze o doradzanie. Zona sprezentowala mi laptopa. Chce do
niego ''zalozyc'' internet , jednak jestem kompletnie zielony w tej sprzwie. Mieszkam w Toruniu, internet potrzebuje jedynie do przegladania, do sciagania plikow mam neostrade. Poszukuje czegos rozsadnego. Jezeli to jets potrzebne to informuje, iz mam telefon nokia 6280. Bradzo prosze o pomoc :oops:
krzyzak
lidmar
Stały użytkownik forum

Re: internet do laptopa

Post autor: lidmar »

niech w koncu moderator zacznie usuwac te setny raz powtarzajace sie tematy !!
krzyzak74
Początkujący użytkownik forum

Post autor: krzyzak74 »

Tak gwoli usprawiedliwienia nie kazdy ma czas siezdziec non stop na forum. ja pracuje 12 godz na dobe i licze na Wasza zyczliiwosc kolego. To chyba nie jest skomplikowane, prawda
krzyzak
baton
Stały użytkownik forum

Post autor: baton »

Poszukuje czegos rozsadnego
Bierz bluconnecta. Na ten moment najlepsza jakosc i zasieg IMO.
Jesli nie potrzebujesz modemu mozesz wzaisc sama karte sim (umowa na 12 miesiecy).
Szczegoly na stronie ery.
sapnews
Stały użytkownik forum

Post autor: sapnews »

krzyzak74 pisze:..internet potrzebuje jedynie do przegladania, do sciagania plikow mam neostrade. Poszukuje czegos rozsadnego. Jezeli to jets potrzebne to informuje, iz mam telefon nokia 6280.
Jeżeli posiadasz neostradę - a przeglądać strony www na laptopie chcesz w domu - to lepszym rozwiązaniem będzie zakupienie sobie routera WiFi z modemem ADSL (pod neo) i korzystanie bezprzewodowo z neostrady na lapku i przewodem na komputerze domowym.

Natomiast w innych miejscach proponuję SimDatę - pre-paid Plusa. Za 100KB płacisz 0.03gr. Nie ma sensu pchać się w abonament.
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

krzyzak74 pisze: Jezeli to jets potrzebne to informuje, iz mam telefon nokia 6280
To jest dobry telefon do internetu. Ma UMTS, EDGE i GPRS.
Nie napisałeś, czy będziesz korzystać z tego w domu czy w różnych miejscach. Telefon+laptop to ciekawy układ. Laptop dłużej pochodzi z nim niż z normalnym modemem, możesz też zrobić połączenie na bluetooth i nawet nie wyjmować telefonu itp. Do tego możesz być zupełnie wolny od cyrografu na dwa lata. Są już ponoć umowy na czas nieokreślony w Erze, a w Plusie i Orange możesz dodać transmisję danych na takich samych warunkach jak abonamentowcy (limit w zależności od abonamentu) i dezaktywować kiedy chcesz.
Nie napisałeś w jakiej sieci masz ten telefon, a to istotne, bo nie można zdiąć sima z tych nokii (bb5), chyba że kupiłeś bez simlocka lub umowa z abonamentem się skończyła (operator powinien ściągnąć ). Od tego zależy do jakiej sieci się możesz podpiąć.
ODPOWIEDZ