zasięg w D-Link 2640R nagle spadł
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
zasięg w D-Link 2640R nagle spadł
Co może być przyczyną nagłego i drastycznego spadku zasięgu routera? Wcześniej miałem internet dwa pokoje dalej, teraz moge się łączyć tylko gdy jestem w jednym pomieszczeniu z routerem.
Ostatnio zmieniony 2010-08-31, 11:34 przez Król Salcesonu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: zasięg w D-Link 2640R nagle spadł
To ja zapytam: co w takim razie nie działa? Router czy karta sieciowa? Czy jedno i drugie?Król Salcesonu pisze:Wybaczcie jeżeli troche poplątałem, jak coś to pytajcie.
-
Wszystko wskazuje że karta sieciowa, zaś z routerem prócz słabego zasięgu wszystko byłoby wporządku
[ Dodano: 2010-08-31, 11:06 ]
ok, karta sieciowa działa. Pytanie tylko co z zasięgiem routera?
[ Dodano: 2010-08-31, 11:06 ]
ok, karta sieciowa działa. Pytanie tylko co z zasięgiem routera?
-
Witam
Odświeżam temacik , ponieważ mam ten sam niestety problem z tym samym sprzętem.
Mianowicie:
Router rozłączał mi połączenie , wiec oddałem go , oddali mi nowy ten sam typ, tylko w tym z kolei w mieszkaniu w 2 pokoju nie ma juz zasięgu
na wcześniejszym egzemplarzu 2 piętra niżej ( w bloku) spokojnie był zasięg mozna było po necie serfować.
Im bliżej routera tym prędkość lepsza im dalej tym marniejsza albo wcale .
Wykluczam karty sieciowe bo sprawdzałem na innym sprzęcie zarówno komputery jak i routery.
Zmieniłem również kanały nadawania , niestety to nie pomogło.
router jest nowy na gwarancji tylko nie chce na niego tyle czekać , stąd moje pytanie czy jescze coś mogę zrobić ?
Chciałem update oprogramowania zrobić , ale nie bardzo wiem gdzie takoweg mogę pobrać.
pozdrawiam
Odświeżam temacik , ponieważ mam ten sam niestety problem z tym samym sprzętem.
Mianowicie:
Router rozłączał mi połączenie , wiec oddałem go , oddali mi nowy ten sam typ, tylko w tym z kolei w mieszkaniu w 2 pokoju nie ma juz zasięgu

na wcześniejszym egzemplarzu 2 piętra niżej ( w bloku) spokojnie był zasięg mozna było po necie serfować.
Im bliżej routera tym prędkość lepsza im dalej tym marniejsza albo wcale .
Wykluczam karty sieciowe bo sprawdzałem na innym sprzęcie zarówno komputery jak i routery.
Zmieniłem również kanały nadawania , niestety to nie pomogło.
router jest nowy na gwarancji tylko nie chce na niego tyle czekać , stąd moje pytanie czy jescze coś mogę zrobić ?
Chciałem update oprogramowania zrobić , ale nie bardzo wiem gdzie takoweg mogę pobrać.
pozdrawiam