Witam
Na wstępie chciałbym powiedzieć że dwa dni przekopuje to forum w znalezieniu rozwiązania mojej sytuacji, ale nie przyniosło to rezultatu (może nie umiem szukać) więc pozwolę sobie zadać pytanie.
Chciałem poąłczyć dwa domowe komputery w sieć tak żeby móc grać w pewną grę gdzie możliwe jest to tylko w sieci lokalnej. Jak łącze komputery kablem nie ma problemu, ale nie chce żeby 15 m kabla szło przez środek domu.
Chciałbym więc połączyć je poprzez router do którego jeden komputer (z XP) jest połączony kablem a drugi (z Vistą) przez wifi. Router to dlink a neta mam z netii via TPSA.
Niestety zagadnienia związane z siecią są mi obce, mimo przejrzenia faqa więc potrzebowałbym dość szczegółowej instrukcji jak to zrobić.
Dla większości jest to pewnie zagadnienie banalne, ale dla mnie tymczasowo nie do przejścia.
Z góry dziękuję za pomoc i wyrozumiałeść
Połączenie dwóch komputerów przez router
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Połączenie dwóch komputerów przez router
eldest pisze:Chciałbym więc połączyć je poprzez router do którego jeden komputer (z XP) jest połączony kablem a drugi (z Vistą) przez wifi.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7372eldest pisze:Niestety zagadnienia związane z siecią są mi obce, mimo przejrzenia faqa więc potrzebowałbym dość szczegółowej instrukcji jak to zrobić.
I tak dwa tematy o konfiguracji routerów Jo_gurta lub mój.
[ Dodano: 2011-01-04, 00:49 ]

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.