Parę pytań o WIFI

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
swift540
Początkujący użytkownik forum

Parę pytań o WIFI

Post autor: swift540 »

Jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o temat WIFI wiec prosze o proste odpowiedzi.
Chce sobie zrobić w domu sieć wifi ale dowiedziałem się że trzeba mieć drugi router czy to prawda?Czy musze kupowac karte wifi nawet w tedy gdy nie chce mieć wifi na komputerze?Jeden znajomy powiedział mi że do wifi nie musze nic dokupować ponieważ po założeniu internetu musze tylko skonfigurować router czy to prawda?
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Parę pytań o WIFI

Post autor: key »

swift540 pisze:Chce sobie zrobić w domu sieć wifi ale dowiedziałem się że trzeba mieć drugi router czy to prawda?
A co masz w tej chwili? Czasami wystarcza prosty AP - choc cenowo nie ma duzej roznicy miedzy routerem a AP.
swift540 pisze:Czy musze kupowac karte wifi nawet w tedy gdy nie chce mieć wifi na komputerze?
Nie. Czesc komputerow ma wbudowane WiFi, jesli chcesz mozesz tez podlaczyc blaszaka przez kabel. Laptopy sa wygodniejsze na WiFi.
swift540 pisze:Jeden znajomy powiedział mi że do wifi nie musze nic dokupować ponieważ po założeniu internetu musze tylko skonfigurować router czy to prawda?
Zalezy jaki internet, przez kogo oferowany i jaki osprzet jest w komplecie. Siec osiedlowa konczy sie czesto skretka, DSL kompletnym routerem...
Nie pomagam na PW.
swift540
Początkujący użytkownik forum

Re: Parę pytań o WIFI

Post autor: swift540 »

Dzieki za odpowiedz
ODPOWIEDZ