Jak zabezpieczyć sieć wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jak zabezpieczyć sieć wifi
Mógłby mi ktoś prosto opisać, jak zabezpieczyć sieć wifi? Nie chodzi mi tu o jakieś skomplikowane zabezpieczenie, po prostu chciałbym, żeby przez połączeniem było wymagane wpisanie hasła czy coś w tym stylu.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Jak zabezpieczyć sieć wifi
Polecam to FAQZapomnialem? pisze:Mógłby mi ktoś prosto opisać, jak zabezpieczyć sieć wifi?

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
No super, że mi to polecasz, ale chyba nie zrozumiałeś o co proszę. Proszę o prosty opis.
włączyć szyfrowanie WPA a najlepiej WPA2 (i to polecamy) na routerze/AP, nadać odpowiednio skomplikowany i długi klucz. Następie takie samo szyfrowanie ustawić na karcie sieciowej i podać klucz.
Skąd ktoś początkujący - jak ja - ma wiedzieć o co w tym chodzi?
włączyć szyfrowanie WPA a najlepiej WPA2 (i to polecamy) na routerze/AP, nadać odpowiednio skomplikowany i długi klucz. Następie takie samo szyfrowanie ustawić na karcie sieciowej i podać klucz.
Skąd ktoś początkujący - jak ja - ma wiedzieć o co w tym chodzi?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Zatem zacznij od tego:
Konfiguracja routerów do podziału łącza internetowego - tutorial z obrazkami - by Jo_gurt
Prościej chyba się nie da.
[ Dodano: 2011-07-18, 22:55 ]
No chyba, że podasz model routera. Bo inaczej to możemy wróżyć z fusów.
Konfiguracja routerów do podziału łącza internetowego - tutorial z obrazkami - by Jo_gurt
Prościej chyba się nie da.
[ Dodano: 2011-07-18, 22:55 ]
No chyba, że podasz model routera. Bo inaczej to możemy wróżyć z fusów.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Przecież masz to w menu routera.Zapomnialem? pisze:Skąd ktoś początkujący - jak ja - ma wiedzieć o co w tym chodzi?
Dokładnie gdyż może okazać się że posiadasz sprzęt bez tej możliwości.BliSki pisze:No chyba, że podasz model routera. Bo inaczej to możemy wróżyć z fusów