MV400 Problem po update
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
MV400 Problem po update
Witam, zrobiłem (a raczej próbowałem zrobić) update z poziomu strony routera coś tam się wyświetliło na ok 30 sek. po czym znikło. Następnie strona się odświeżyła zamiast tamtego komunikatu był kod html. Czekałem dość długo, ale nic się nie działo więc zresetowałem router. I tu zaczyna się problem net całkiem zaniknął po kablu ethernet. Podłączyłem router przez USB, po wielu komplikacjach jest internet, ale np. nie mogę wejść w ustawienia wpisując adres http://192.168.0.1/
przez to nie wiem nawet czy coś się w ogóle zaaktualizowało, nie wspominając już o nie możności włączenia wifi. Aktualizacja pobrana z tego forum.

-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: MV400 Problem po update
Sprawdź czy nie jest to ten problem: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1927735.html
jareq
-
- Początkujący użytkownik forum
Niestety, to nie to, próbowałem ustawień które tam zostały podane, ale niestety nadal nic 
Nie przeszkadza mi używanie internetu przez USB, ale nie wiem jak wejść w ustawienia routera, aby włączyć Wifi, da się to jakoś inaczej zrobić?

Nie przeszkadza mi używanie internetu przez USB, ale nie wiem jak wejść w ustawienia routera, aby włączyć Wifi, da się to jakoś inaczej zrobić?
-
- Stały użytkownik forum
Sprawdź i podaj numer seryjny urządzenia ( jest na tabliczce na spodzie).
To może być kolejny przypadek uwalenia urządzenia niekompatybilnym firmwarem: Firmware upgrade for Axesstel MV420.
Ja swój poprzedni router "załatwiłam" w dokładnie ten sposób, skończyło się wymianą.
Do następnego ( też s/n zakończony na MC ) wgrywałam zatem już MV400_ETH_400C_07_STNDUpgradeMi.bin , i z powodzeniem. Jest do pobrania na tej samej stronie.
Tyle że to wszystko było na gwarancji
To może być kolejny przypadek uwalenia urządzenia niekompatybilnym firmwarem: Firmware upgrade for Axesstel MV420.
Ja swój poprzedni router "załatwiłam" w dokładnie ten sposób, skończyło się wymianą.
Do następnego ( też s/n zakończony na MC ) wgrywałam zatem już MV400_ETH_400C_07_STNDUpgradeMi.bin , i z powodzeniem. Jest do pobrania na tej samej stronie.
Tyle że to wszystko było na gwarancji