Problem z Huawei E5832 Play

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
BlackBerry
Początkujący użytkownik forum

Problem z Huawei E5832 Play

Post autor: BlackBerry »

Witam Serdecznie
Zacznę od tego że jakiś czas temu kupiłem Play Online z Huawei E5832, zabawa zaczyna się po 6 miesiącach użytkowania ....
1. Modem sam się restartuje
2. Totalny brak netu chodź wszystkie kontrolki wskazuje ze jest
3. Brak możliwości zalogowania się modem ...
Dopiero po przywróceniu ustawień fabrycznych działa przez jakiś czas .... później punkt 1-2-3. Testowałem modem na 3 innych komputerach WinXp, Vista, Win7 jest to samo i powiem szczerze nie mam pojęcia co jest grane. Dziś zdecydowałem się zadzwonić na infolinie Huawei PL ( na gwarancji była strona serwisu ) i szczeka mi opadła ... Pani stwierdziła ze nie może mi pomóc ponieważ nie serwisują urządzeń Huawei z Playa ^^
Będę wdzięczny za każda pomoc
Pozdrawiam BlackBerry
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Problem z Huawei E5832 Play

Post autor: jakubd »

Huawei PL to tylko dział handlowy - nie sprowadzają nawet urządzeń, oni tylko załatwiają umowy z OPami.
Czy dzieje się tak samo, gdy modem pracuje tak, jak Huawei przykazał, czyli jaki router WiFi? Może to coś w systemie po USB rozwala ten modem?
Jeżeli w trybie router jest to samo - oddać Play do serwisu w stanie "zawieszonym", niech wymieniają.
BlackBerry
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z Huawei E5832 Play

Post autor: BlackBerry »

@jakubd zrobie jak radzisz a modem zawiesz sie w trybie router tak samo.
Do wglądu strona Huawei PL Regenersis jest tam serwis a w zakładce NASI KLIENCI: Play ^^ ale to szczegół jutro skocze do punktu Playa.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ