Router Blokuje Internet?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router Blokuje Internet?
Witam,
Jak podłącze kabel enthernet do laptopa z modemu, szybkość pokazuje mi 14-18 MB/s
Jeśli natomiast kabel z modemu podłącze do D-Linka i z D-linka podłącze laptop wtedy transfer spada, ma takie niby skoki raz jest 5 mb/s raz 12 mb/s
Urządzenia:
Router D-Link DIR 615
Modem WEBSTAR model EPC2203
Internet Vectra 16mb
A druga sprawa to wysyłanie plików, maks szybkość to 23kb/s czy to dobrze jak na taki internet?
Jak podłącze kabel enthernet do laptopa z modemu, szybkość pokazuje mi 14-18 MB/s
Jeśli natomiast kabel z modemu podłącze do D-Linka i z D-linka podłącze laptop wtedy transfer spada, ma takie niby skoki raz jest 5 mb/s raz 12 mb/s
Urządzenia:
Router D-Link DIR 615
Modem WEBSTAR model EPC2203
Internet Vectra 16mb
A druga sprawa to wysyłanie plików, maks szybkość to 23kb/s czy to dobrze jak na taki internet?
- vic2099
- Stały użytkownik forum
Re: Router Blokuje Internet?
Jeśli masz łącze 16Mbps na download i 256kbps na upload to wygląda ok. Ale takich taryf chyba nikt nie oferuje.
Kabel jest lepszy niż wireless. Rozróżnij nieco pojęcie "transfer", czy chodzi o pliki pobierane z Internetu czy o transfer między kompami podłączonymi bezprzewodowo, czy z kompa podłączonego kablowo do innego podłączonego bezprzewodowo....ect
Kabel jest lepszy niż wireless. Rozróżnij nieco pojęcie "transfer", czy chodzi o pliki pobierane z Internetu czy o transfer między kompami podłączonymi bezprzewodowo, czy z kompa podłączonego kablowo do innego podłączonego bezprzewodowo....ect
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jak? Kabel czy WiFi?kubawasko pisze: z D-linka podłącze laptop
-
Podłączam D-Linka kablem Enthernet, Transfer ogólny sprawdzany na stronie typu speedtest
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Domyślam się że z modemem, tak ?kubawasko pisze:Podłączam D-Linka kablem Enthernet

[ Dodano: 2012-01-20, 23:26 ]
Chodzi nam o rodzaj podłączenia rutera z laptopem, przez WiFi czy przez kabel podłączasz ?Jo_gurt pisze:Jak? Kabel czy WiFi?
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
-
Laptopa podłączam kablem enthernet, ten kabel idzie prosto z routera. Router podłączony jest z modemem oddzielnym kablem enthernet.
-
Witam. Też mam taki problem z routerem d-link dir 600,internet dialog 4 mbps,z tym że jeszcze router często zrywa połączenie z netem, na laptopie jest informacja że połączył się z siecią połączył a stron nie otwiera.
Mam telewizor z wi-fi i przy każdym połączeniu trzeba konfigurować ręcznie wtedy internet w tel. jest,a zaś w komórce z wi-fi się też łączy ale nie otwiera w przeglądarce stron, nie raz jak router włącze i wyłącze to internet odrazu jest i otwiera strony internetowe. Czy ktoś wie jak go prawidłowo ustawić żeby normalnie korzystać z internetu?
Mam telewizor z wi-fi i przy każdym połączeniu trzeba konfigurować ręcznie wtedy internet w tel. jest,a zaś w komórce z wi-fi się też łączy ale nie otwiera w przeglądarce stron, nie raz jak router włącze i wyłącze to internet odrazu jest i otwiera strony internetowe. Czy ktoś wie jak go prawidłowo ustawić żeby normalnie korzystać z internetu?