D100+E169 nie mogą się zalogowac do sieci!

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
abber
Stały użytkownik forum

D100+E169 nie mogą się zalogowac do sieci!

Post autor: abber »

witam, niedawno nabyłem w/w router z Play' a. modem E169 posiadam od dawna, sprawny, bez problemu łączy się przez iPlus Menager natomiast po podłączeniu do routera nie może sie zalogować do sieci :/ ciągle mruga dioda pokazujaca sygnał 3G, nie może się połączyć, zaktualizowałem oprogramowanie kilkakrotnie, to ze strony ery, to z huawei ale obecnie wgrałem to ze strony playa, niestety obsługa jest po ang, konfigurowałem wszystko sam i nic <cenzura>! prosze o pomoc !
Ostatnio zmieniony 2012-02-18, 19:21 przez abber, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Re: D100+E169 nie mogą się zalogowac do sieci!

Post autor: jakubd »

"konfigurowałem wszytsko sam" ale nie powiedziałeś, co.
1. Jaka karta SIM i jaka taryfa u jakiego operatora
2. Jaki ustawiłeś APN?
3. Czy w komputerze ten modem z tą kartą w tym samym miejscu działa?
abber
Stały użytkownik forum

Play Online, tak jak przeczytałem w necie tzn. apn: internet, bez nicku oraz hasła, nr tel *99# i *99***1#, tak korzystam tylko z jednego kompa, i po przez usb w lapku działała przez modem nie!
kmy
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: kmy »

abber pisze:router z Play' a
abber pisze:łączy się przez iPlus Menager
abber pisze:to ze storny ery
trzy sieci, jeden modem, napisz, co własciwie chcesz osiągnąć?
abber
Stały użytkownik forum

modem jest z Plusa, kupiony 3 lata temu przy podpisaniu umowy, nie ma simlocka, korzystałem "na nim" z kart, orange, playa, i ery, zostałem przy Play, jak na razie prepaid. iPlus menager mam zainstalowany jako uniwersalny program do obsługi modemu, nie mam z nim problemów, jest on standardowo w pamięci flesh modemu, bo jak wcześniej wspomniałem modem jest z Plusa. Ściągałem dzisiaj chyba z 7 oprogramowań dla tego rutera, i po prostu też skorzystałem z programu Ery ale oczywiście przy wymaganiach Play'a czyli apn i wszytsko inne playa
kmy
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: kmy »

no to jest problem w routerze, wróć do oprogramowania modemu do działającego w laptopie, sprawdź, czy się łaczysz z netem, jak będzie OK, to taki modem podłącz do routera i sprawdź konfigurację routera, z modem już nic nie robisz
abber
Stały użytkownik forum

tez tak mi się wydaje. obecnie router posiada najnowsze oprogramowanie Play' a, obecnie piszę z modemu :) łączę sie przez iPlusa Menagera wszystko śmiga, po podłączeniu do modemu, nie może nawet ustawić połączenia.

[ Dodano: 2012-02-16, 22:23 ]
a jednak! zdenerwowałem się, powiedziałem ostatni raz! zainstalowałem ponownie oprogramowanie ze strony Ery, skonfigurowałem i wszystko działa! :)
ODPOWIEDZ