D100+E169 nie mogą się zalogowac do sieci!
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
D100+E169 nie mogą się zalogowac do sieci!
witam, niedawno nabyłem w/w router z Play' a. modem E169 posiadam od dawna, sprawny, bez problemu łączy się przez iPlus Menager natomiast po podłączeniu do routera nie może sie zalogować do sieci
ciągle mruga dioda pokazujaca sygnał 3G, nie może się połączyć, zaktualizowałem oprogramowanie kilkakrotnie, to ze strony ery, to z huawei ale obecnie wgrałem to ze strony playa, niestety obsługa jest po ang, konfigurowałem wszystko sam i nic <cenzura>! prosze o pomoc !

Ostatnio zmieniony 2012-02-18, 19:21 przez abber, łącznie zmieniany 1 raz.
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: D100+E169 nie mogą się zalogowac do sieci!
"konfigurowałem wszytsko sam" ale nie powiedziałeś, co.
1. Jaka karta SIM i jaka taryfa u jakiego operatora
2. Jaki ustawiłeś APN?
3. Czy w komputerze ten modem z tą kartą w tym samym miejscu działa?
1. Jaka karta SIM i jaka taryfa u jakiego operatora
2. Jaki ustawiłeś APN?
3. Czy w komputerze ten modem z tą kartą w tym samym miejscu działa?
-
- Stały użytkownik forum
Play Online, tak jak przeczytałem w necie tzn. apn: internet, bez nicku oraz hasła, nr tel *99# i *99***1#, tak korzystam tylko z jednego kompa, i po przez usb w lapku działała przez modem nie!
-
- Mistrz bezprzewodowy
abber pisze:router z Play' a
abber pisze:łączy się przez iPlus Menager
trzy sieci, jeden modem, napisz, co własciwie chcesz osiągnąć?abber pisze:to ze storny ery
-
- Stały użytkownik forum
modem jest z Plusa, kupiony 3 lata temu przy podpisaniu umowy, nie ma simlocka, korzystałem "na nim" z kart, orange, playa, i ery, zostałem przy Play, jak na razie prepaid. iPlus menager mam zainstalowany jako uniwersalny program do obsługi modemu, nie mam z nim problemów, jest on standardowo w pamięci flesh modemu, bo jak wcześniej wspomniałem modem jest z Plusa. Ściągałem dzisiaj chyba z 7 oprogramowań dla tego rutera, i po prostu też skorzystałem z programu Ery ale oczywiście przy wymaganiach Play'a czyli apn i wszytsko inne playa
-
- Mistrz bezprzewodowy
no to jest problem w routerze, wróć do oprogramowania modemu do działającego w laptopie, sprawdź, czy się łaczysz z netem, jak będzie OK, to taki modem podłącz do routera i sprawdź konfigurację routera, z modem już nic nie robisz
-
- Stały użytkownik forum
tez tak mi się wydaje. obecnie router posiada najnowsze oprogramowanie Play' a, obecnie piszę z modemu
łączę sie przez iPlusa Menagera wszystko śmiga, po podłączeniu do modemu, nie może nawet ustawić połączenia.
[ Dodano: 2012-02-16, 22:23 ]
a jednak! zdenerwowałem się, powiedziałem ostatni raz! zainstalowałem ponownie oprogramowanie ze strony Ery, skonfigurowałem i wszystko działa!

[ Dodano: 2012-02-16, 22:23 ]
a jednak! zdenerwowałem się, powiedziałem ostatni raz! zainstalowałem ponownie oprogramowanie ze strony Ery, skonfigurowałem i wszystko działa!