Cześć, po 2 dniach udało mi się przebrnąć przez wszystkie posty w tym temacie
A teraz konkrety:
nie mam zbyt dużego pola do popisu i w miejscowości, w której mieszkam (Dobrzykowice - tuż koło Wrocławia) mam do wyboru Plusa albo Plusa, no w ostateczności Plusa...
T-Mobile (testowałem Blueconnect - , Orange (mam komórkę z netem - padaka) nie mają blisko mnie BTSów, które oferowałyby dobry zasięg.
Z map na btsearch wynika, że jestem na granicy zasięgu LTE (na który specjalnie nie liczę) ale w pełnym zasięgu HSPA+. I generalnie to by mi wystarczyło - do przeglądania stron www, maili, podłączenia do sieci (choć nie koniecznie grania) Xboxa i dekodera N-ki.
Dziś chcę wziąć na tydzień testów Huawei E398 z Plusa. Jeśli się sprawdzi i do wyżej wymienionych zadań będzie pasował - zostawię go sobie na stałe.
Do tego potrzebowałbym router - najlepiej nie za drogi, do 200zł. Teoretycznie idealny do moich celów jest AirLive Air3GII - cena i parametry idealne. Skoro nie mam zasięgu LTE do HSPA+ byłby idealny (tak wnioskuję z 36 stron posta:) )
A może uda się złapać zasięg LTE (mam niecałe 6 km do BTS'a - i 0 wysokich budynków, same domki jednorodzinne) - i mam teraz pytanie do routera. Na samym początku tego wątku pisaliście, że do LTE się nie nadaje. Natomiast na kilku ostatnich stronach użytkownicy zaczynają pisać, że router jednak działa z LTE.
Jak w końcu jest??? Coś zmieniono w firmware routera, że nagle działa??? A może działa ale nie osiąga takich prędkości?