Huawei E5 od ery

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wurjasz
Początkujący użytkownik forum

Huawei E5 od ery

Post autor: wurjasz »

Witam!
Mam problem, a mianowicie zawsze kiedy łączę się z siecią za pomocą modemu Huawei E5 wybiera on siec 2G. Jak można wymusic łączenie się z siecią 3G? Program do tego modemu to WEB partner, ale jak w niego wejdę to przekierowywuje mnie na jakąś stronę internetową? Jest jakiś inny program za pomocą którego mógłbym to zmienic?

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Huawei E5 od ery

Post autor: wojteks »

wurjasz pisze:ale jak w niego wejdę to przekierowywuje mnie na jakąś stronę internetową?
Prawdopodobnie to interfejs konfiguracyjny w postaci strony www w którym to można zmienić, tak jak w każdym routerze.
Nie pomagam na PW!
wurjasz
Początkujący użytkownik forum

Post autor: wurjasz »

Ok, już do tego doszedłem. Tylko że jak zmieniam tryb preferowanej sieci na tylko WCDMA to pojawia mi się komunikat: "Ta strona wyświetla błędy w procesie modyfikowania ustawień Bezprzewodowego modemu 3G. Uda się ustawienie automatycznego wyszukiwania Tryb.Odczekaj 3 sekundy, a następnie kliknij Kontynuuj, lub możesz odświeżyć stronę." Bez względu co tam ustawie tzn. np. tylko na gsm albo na preferowane gsm to zawsze pojawia się ten komunikat.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

wurjasz pisze:Bez względu co tam ustawie tzn. np. tylko na gsm albo na preferowane gsm to zawsze pojawia się ten komunikat.
Ten typ tak ma.
ODPOWIEDZ