Wymiana starego modemu ZTE, neostrada.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Ja-Bo

Wymiana starego modemu ZTE, neostrada.

Post autor: Ja-Bo »

Chce w końcu zamienić bardzo stary już modem do Neo ZTE na jakiś router bezprzewodowy z modemem do Neo.

Potrzebuję:
- chociaż 4 porty ethernet (kablem podłączam np. telewizor i komputer stacjonarny),
- obsługę Neostrady 20480 Kb/s,

- I najważniejsze - STABILNOŚĆ (brak jakiegoś ciągłego zrywania połączenia, stabilność WiFi, itd.).

No i w miarę bezawaryjny :-)

Nie orientuję się teraz na rynku. Kto teraz proponuje coś ciekawego za rozsądne pieniądze?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Wymiana starego modemu ZTE, neostrada.

Post autor: Jo_gurt »

Ja-Bo, co to są rozsądne pieniądze jeszcze ;)
Ja-Bo

Za ok 200 zl cos kupie?

Nie musi byc zaawansowane (podzial pasma, itp). Musi byc stabilny i dobrze wspolpracowac z Neo 20 mega.
Ja-Bo

Z góry przepraszam za post pod postem, ale pilnie potrzebuję informacji co warto kupić do 200 zł, co będzie warte tych pieniędzy?

Mam neo 20Mbit.

Chcę aby miało wbudowany modem oraz router. Może już coś w standardzie n?
Np. TP-LINK TD-W8960N? Dobry jest?
Awatar użytkownika
M@jkel
Stały użytkownik forum

Post autor: M@jkel »

Jeśli to ma być do Neo 20 Mbps to radziłbym coś działające w standardzie N, przy G masz sporą szansę nie wykorzystać pełnej przepustowości łącza używając wifi. Czyli za 200 zł nie poszalejesz.
Apple iPhone X, Motorola Moto G8 Plus, Xiaomi Redmi Note 12 5G, Huawei E5573, Ubee EVW32C, Ubiquiti UDM-SE, ZTE MU5120
Łączność zapewniają: Orange, Vectra, Play
Ja-Bo

To co polecasz? Ten tp-link sie nie nadaje?
ODPOWIEDZ