Duży PING - wina administratora sieci.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Duży PING - wina administratora sieci.
Witam.Piszę do was z powodu dużego pingu, który denerwuje podczas gier.Wiem, że nie jest odpowiednim łączem do tego typu, ale do rzeczy.
Mianowicie, mój administrator sieci, cały czas korzysta z internetu, zamula je i ściąga różne pliki.Tydzień temu wyjechał ze wsi do miasta to ping był stały 59.Teraz waha się od 200 do 1000.
Jutro idę do nigo z tą sprawą(antena jest 400m od niego), więc co mam mu powiedzieć?Żeby odblokował mi odpowiednie porty w grze, czy może coś innego?
Liczę na waszą pomoc i dziękuję.
Mianowicie, mój administrator sieci, cały czas korzysta z internetu, zamula je i ściąga różne pliki.Tydzień temu wyjechał ze wsi do miasta to ping był stały 59.Teraz waha się od 200 do 1000.
Jutro idę do nigo z tą sprawą(antena jest 400m od niego), więc co mam mu powiedzieć?Żeby odblokował mi odpowiednie porty w grze, czy może coś innego?
Liczę na waszą pomoc i dziękuję.
Ostatnio zmieniony 2012-03-10, 21:12 przez adamos1414, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Duży PING - wina administratora sieci.
Czemu?adamos1414 pisze:Wiem, że nie jest odpowiednim łączem do tego typu
Porty nie mają nic do opóźnień.adamos1414 pisze:Żeby odblokował mi odpowiednie porty w grze, czy może coś innego?
Ale z czym mamy pomóc? Problem masz zdiagnozowany, mamy oklepać za ciebie tego "administratora" czy jak?adamos1414 pisze:Liczę na waszą pomoc i dziękuję.
-
- Początkujący użytkownik forum
Chodzi mi o to, co mam mu powiedzieć, żeby mi pomógł zmiejszyć ping.Nie znam sie na tym, więc pytam, co taki admin może zrobić, aby zmniejszyć ping.
- wojteks
- *** Administrator ***
Puści pakiety "ping" do najszybszej kolejki.adamos1414 pisze:co taki admin może zrobić, aby zmniejszyć ping
Może powinien kupić większe łącze albo posiadane dzielić na mniej użytkowników. Urynanet i nic innego.
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Naklejmy obrazek konia na malucha i mamy ferrariPuści pakiety "ping" do najszybszej kolejki.

Wyjechac do miasta. Na stale.adamos1414 pisze:Nie znam sie na tym, więc pytam, co taki admin może zrobić, aby zmniejszyć ping.
Nie pomagam na PW.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Ale przynajmniej klient ma lepsze samopoczuciekey pisze:Naklejmy obrazek konia na malucha i mamy ferrari![]()

Krzysztof