Modem innej sieci - jak to ugryźć?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem innej sieci - jak to ugryźć?
Witam.
Zaglądam do Was z taką oto sprawą:
Posiadam takiego skrzata zwanego Huawei E1550, którego mam z niemieckiej sieci O2 z ich oprogramowaniem itepe. Chciałbym się dowiedzieć (najlepiej krok po kroku) co należałoby zrobić, aby taki modemik współpracował mi w kraju z Playem. Chyba jestem dośc zielony w przeszukiwaniu sieci bo nawet sterowników żadnych playowskich nie mogłem pod to wyszukać.
Drugie, już krótsze pytanko: jaka jest różnica miedzy typowo mobilnym internetem a takim pakietem wykupionym do telefonu za kilka złotych? Mam na myśli to, czy z takiego "pakietowego" internetu również mógłbym korzystać przez w/w modem?
Zaglądam do Was z taką oto sprawą:
Posiadam takiego skrzata zwanego Huawei E1550, którego mam z niemieckiej sieci O2 z ich oprogramowaniem itepe. Chciałbym się dowiedzieć (najlepiej krok po kroku) co należałoby zrobić, aby taki modemik współpracował mi w kraju z Playem. Chyba jestem dośc zielony w przeszukiwaniu sieci bo nawet sterowników żadnych playowskich nie mogłem pod to wyszukać.
Drugie, już krótsze pytanko: jaka jest różnica miedzy typowo mobilnym internetem a takim pakietem wykupionym do telefonu za kilka złotych? Mam na myśli to, czy z takiego "pakietowego" internetu również mógłbym korzystać przez w/w modem?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Modem innej sieci - jak to ugryźć?
Ponieważ sterowniki są Huawei, najnowsze 4.23.02.00 do znalezienia w internecie.sereg pisze:bo nawet sterowników żadnych playowskich nie mogłem pod to wyszukać
Nie pozwól modemowi niczego instalować. Czyli najpierw sterowniki, potem modem do USB i niech się zainstalują wszystkie urządzenia. Potem wyłącz CD robiony przez modem (albo wyłącz autostart dla tego napędu). Potem możesz <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> użyć albo <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> albo Mobile Partner w wersji oryginalnej.
Nie pomagam na PW!
-
EDIT: wszystko zadziałało, sterowniki instalują się bez interfejsu, bez klikania "dalj, dalej, dalej".
Dziękuje bardzo
Dziękuje bardzo

Ostatnio zmieniony 2012-03-31, 10:03 przez sereg, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak, jeżeli już go podłączałeś to odinstaluj wszystko.sereg pisze:Kolejność ważna?
Najpierw użyj DriverUninstall, po chwili DriverSetup. Teraz włóż modem i poczekaj aż się zainstaluje.sereg pisze:A sterowniki które pobrałem nie instalują się
Nie pomagam na PW!
-
Powiem Ci że obeszło się bez. Sterowniki pobrałem, zainstalowałem i hulawojteks pisze:Tak, jeżeli już go podłączałeś to odinstaluj wszystko.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-03-31, 17:35 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-03-31, 16:35 przez sereg, łącznie zmieniany 1 raz.
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Na przyszłość wgraj dashboard z mojego gryzonia i będzie po problemie.sereg pisze:Powiem Ci że obeszło się bez. Sterowniki pobrałem, zainstalowałem i hula
Są 3 rodzaje do wyboru link, bo gdy zmienisz kompa zacznie się od początku a tak masz sprawę załatwioną
Pozdrawiam