MODEM ZTE K3565-Z

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
radzio06
Stały użytkownik forum

MODEM ZTE K3565-Z

Post autor: radzio06 »

Potrzebuję pomocy mam taki modem ZTE K3565-Z odblokowany chodził w niemczech internet i wszystko było ok. Teraz jestem w PL i modem troszkę sie uszkodził tzn. to wejście usb troszkę sie skrzywiło i jak chwyci sie je dwoma palcami i porisza góra dół to ma delikatny luz jakby obudowa nie trzymała albop te luty od płytki puściły .

hcę mieć pewność, że modem jest ok i tu w PL wkładam do lapka go do USB z niemeicką kartą i w moim komputzre pojawia się "dysk przenośny" ale nie można na niego wejśc, żadna dioda nie mruga w odemie może dlatego, że niemiecka karta w Pl, więc wkładam kartę polską z HEAH i wkładam USB po czym zaczyna mruga czerwona dioda na modemie znaczac ze karta nie moze zalogowac sie do sieci a w tel karta chdzi.

Moje pytanie czy jak dioda mruga na czerwono to znaczy ze modem jest ok i bedzie chodzil z niemeicka karta czy moze byc taka ewentualnośc ze jak mruga na czerwona dioda to przez to tez ze modem jest uszkodzony czy tylko ze karta nie zalogowana do sieci?

[ Dodano: 2012-05-05, 14:02 ]
Ten post juz nie aktualny ponieważ Wtyk usb całkiem odpadł od płytki więc planuje kupić nowy i proszę o pomoc, założylem nowy post wyżej.
ODPOWIEDZ